fbpx

Ilie Nastase – Fiori de dragoste

de

Iubesc femeile in primul rand pentru ca exist datorita lor! Pentru ca nimic nu se compara cu mangaierea mamei pe fruntea ingandurata a baietelului zvapaiat si chinuit de o racheta prea mare si prea grea pentru greutatea unui Iliuta de 5-6 ani. Pentru ca imi amintesc mereu de inghetata adusa de surorile mele mai mari pentru fratiorul lor din spital, atunci cand mi-am scos amigdalele.


Pentru ca femeile mi-au dat primul fior de dragoste care echivala cu cucerirea unui mult visat turneu de tenis. Pentru ca m-au iubit toate, si nu au fost putine, asa cum iubesti un idol, pentru ca imi strigau cu zecile numele si imi dadeau incredere ca pot castiga orice turneu atata timp cat ele sunt in tribune.

Mai tarziu, am iubit o femeie extraordinara care mi-a daruit o fetita minunata, pe Nathalie, apoi o alta care mi-a oferit posibilitatea sa adopt cei mai frumosi copii de pe lume, Nicky si Charlotte si, apoi, o femeie care mi-a daruit ce nu credeam sa mai am vreodata, dupa atatea iubiri fulgeratoare, o dragoste calda si senina si doi ingeri minunati, Alessia si Emma…

Iubesc femeile pentru ca stiu sa ne dea sperante cand nu mai e nici una, pentru ca ne iubesc asa cum suntem si nu au grade de comparatie, ci numai superlative pentru noi. Le iubesc pentru ca ne mint frumos cum ca suntem unici pe pamant.

Iubesc femeile pentru ca detin secretul vietii, pentru ca numai ele stiu ce inseamna sa aduci pe lume un suflet care, mai tirziu va rosti cuvantul „tata“ si te va topi sub mangaierea unei palme cat o frunzulita.

Iubesc femeile pentru ca sunt romantice si ne vad ca pe niste cavaleri in armura care le salveaza, desi ele sunt cele care ne salveaza si care ne dau un sens in viata. Iubesc femeile pentru ca au nevoie de iubirea noastra, pe care ne-o cer si pe care altfel nu am indrazni sa o scoatem la suprafata. Iubesc femeile pentru ca ne lasa sa le protejam ca pe niste portelanuri fragile, ele fiind facute, insa, din cel mai dur otel, pe care nu-l indoaie nimic cand e cazul sa-si apere iubirea.

Iubesc femeile pentru ca te invata cuvantul „acasa“ si iti umplu viata si timpul cu bucuria unui camin. Iubesc femeile pentru ca stau la capataiul nostru cand suntem bolnavi si fac liniste in tot universul pentru ca noi sa ne odihnim.

Dar mai presus de toate, iubesc femeia care m-a facut sa uit toate femeile…

 

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.