fbpx

La multi ani, Mihaela Radulescu!

de

Implineste astazi, 3 august 2011, 42 de ani si este, dintotdeauna si pentru totdeauna, zeita a frumusetii, a inovatiei si a indraznelii. Pentru ca, de-o viata intreaga, nu ne putem lua ochii de la ea, pentru ca ne intriga, ne uluieste si ne face, in acelasi timp, sa o iubim cu dragoste nebuna, o aniversam astazi, din miez de noapte pana-n miez de suflete, si ii uram sa fie fericita, iubita, pretuita asa cum merita. La multi ani, Mihaela Radulescu!

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marea Dragoste / Marea Dragoste / Tango: Cind te-ai indragostit prima oara? Cine a fost norocosul?

MIHAELA RADULESCU: Prima data m-am indragostit de iubitul unei colege de liceu si n-am indraznit sa-i spun vreodata. Apoi, mi-am aruncat toata indragosteala catre un baiat mai mare ca mine cu vreo citiva ani (totdeauna mi-au placut barbatii mai mari, mai maturi) si am consumat toata drama primei iubiri, cu toate frumusetile si prostelile si bijbiielile ei. N-am ramas cu nici o amintire superba despre prima iubire, desi asa se tot spune. Mi-aduc aminte la fel de straniu despre prima noapte de dragoste din viata mea. Mult mai tirziu am inceput sa pastrez amintiri duioase despre iubirile mele.

Marea Dragoste / Tango: Si, totusi, care a fost prima ta mare iubire, aceea memorabila, speciala, de care sa-ti amintesti apoi toata viata?

MIHAELA RADULESCU: Prima iubire? Evolutia, pe care o venerez ca stil de viata, imi impune sa delimitez iubirea de impresia ca am iubit. Intotdeauna o dragoste asternuta peste alta si peste alta mi-a revelat ideea ca nu prima iubire e cea pe care ar trebui s-o fixam ca reper, ci fiecare nou fel de a iubi. Imi place sa simt mai mult ca iubesc pentru prima data intr-un fel anume, decit sa asez iubirile in ordinea cronologica. Poate ca prima iubire a fost la mine a saptea, poate ca atunci am simtit pentru prima data… tot. Si mai e ceva, ce stim cu totii: fiecare virsta are felul ei de a iubi, chiar daca, la nivelul senzatiilor, in bezmetica indragosteala, ne simtim si ne purtam ca la 16 ani. Prima iubire se poate intimpla oricind, chiar si dupa un serial de despartiri, divorturi, casatorii, pasiuni navalnice. N-as vrea sa zic, intr-o buna zi, vorba aia: se vede treaba c-a venit, de vreme ce n-a mai venit… Nu in iubire, nu mi-as ierta ca n-am stiut c-a venit…

Marea Dragoste / Tango: Indraznesc sa te intreb… Cind ai avut prima legatura fizica, prima intilnire intima cu un barbat? La ce virsta?

MIHAELA RADULESCU: Aveam aproape 17 ani, muream de curiozitate si aproape ca eu am provocat „experienta“. Iubitul meu ma tot saruta, ma tot ametea, dar era mult prea timid pentru planurile mele. Am preluat conducerea, urmarindu-mi instinctul, caci experienta nu exista, eram mult mai libera ca el, care era oarecum ingrozit de ideea dezvirginarii. Am consumat intimplarea, nu mi s-a parut nimic grozav, poate si pentru ca am avut ghinionul sa incep cu un barbat foarte stingaci si complexat, in fine, un adolescent chinuit oarecum de familie, care cred ca si astazi are probleme la asternut (sa ma scuze!). Toate prietenele mele imi povesteau cum s-au indragostit si mai tare de cel cu care au facut amor pentru prima data, iar eu m-am prins abia atunci ca nu-l iubesc si ca trebuie sa dispar din relatia aia. Asa am si facut, fara remuscari. Prima iubire n-a fost o locomotiva, cum credeam, ci doar gara din care am plecat mai departe.

Marea Dragoste / Tango: Apoi te-ai maritat, foarte tinara. De ce?

MIHAELA RADULESCU: Nesabuinta? Perceptia gresita, de la 18 ani, despre iubire si eternizarea ei prin casatorie?! Teama de singuratate, pe care o incercam din plin, ca provinciala, venita la Capitala, a nimanui, cu de niciunele, fara nici o perspectiva? Poate ca putin din toate astea, dar nu neg ca pastrez povesti frumoase despre iubirea de-atunci.

Marea Dragoste / Tango: Si ce mai face astazi acel domn Radulescu, primul tau sot, al carui nume l-ai facut atit de celebru?

MIHAELA RADULESCU: Bogdan are afacerile lui si cred ca-i merge bine. Ne-am intilnit acum citeva luni, din intimplare, si mi-a fost drag sa-l revad, chiar m-am bucurat ca si-a pastrat zimbetul curat si ca a incaruntit discret pe la timple.

Marea Dragoste / Tango: Nu ai, si tu, asa cum mi se intimpla si mie, impresia ca barbatii sint mai solidari intre ei decit femeile? Ca se sustin mai mult si mai trainic unii pe altii, in timp ce femeile se afla intr-o eterna competitie unele cu altele?

MIHAELA RADULESCU: Nu sint foarte convinsa ca barbatii sint mai solidari, nu cunosc astfel de statistici. Si stii ca nu ma omor dupa generalizari, iubesc detaliile si diferentele pe care le descopar in cei mai „bine“ etichetati oameni. Dar, ca sa nu ma acuzi ca ocolesc raspunsul, cred ca femeile pot fi solidare cu altele doar in nefericirea lor deplina. N-am vazut solidarizari intre extreme, n-am intilnit o femeie fericita, indragostita, care sa vrea sa-si petreaca ore-n sir cu alta aflata in depresia vietii ei. Si nici invers nu cred ca-mi poti da exemple generoase. N-ar avea cum sa-si sincronizeze povestile. Diferenta dintre fericire si crispare asmute, nu solidarizeaza.

Marea Dragoste / Tango: Atunci, hai sa-ti pun o intrebare mai directa despre solidaritatea feminina. Ai refuzat vreodata avansurile sau iubirea unui barbat care iti placea foarte mult, numai pentru ca ti-a fost mila de sotia lui?

MIHAELA RADULESCU: Oarecum. E o poveste ca un ghem incilcit, din care n-am apucat sa tes decit o margine frumoasa. Am apucat sa ma indragostesc de un om (asa, de parca era prima data cind iubeam), iar cind mi-a spus ca e insurat si ca are si un copil in tara lui, caci nu era român, am fugit de linga el, impovarata de o iubire care-mi impleticea picioarele si-mi tulbura mintea. Nu l-am mai ascultat, nici cind a tot venit dupa mine, i-am tot inchis usa in nas cu demnitate, desi plingeam temeinic in spatele ei, pina-n ziua in care mi-a spus ca a divortat si ca el nu mai pleaca de linga mine.

Am amestecat fericirea mea cu spaima ca am facut un lucru rau, dar dragostea are si unghiuri egoiste, nu-i asa? Am plecat cu totul dupa el, ne-am mutat in tara lui, am trait 3 luni intr-o alta lume, intr-o alta limba si, evident, ca-ntr-o alta dimensiune. Pina-ntr-o zi, cind, asteptindu-l sa vina acasa, m-am trezit la usa cu fosta lui sotie, o femeie teribil de frumoasa si de calma. N-avea nici o stridenta, nu-si tinea miinile in solduri, nu ma privea cu ura, ci cu ruga. Venise sa-mi spuna ca ea inca-si mai iubeste sotul, ca-l vrea inapoi pentru ea si pentru copilul lor si ca nu vrea sa ma roage decit un singur lucru: daca nu simt ca intre noi e ceva sfint, puternic, sa o las pe ea sa incerce sa-l aduca inapoi… Atit. Si ma mai ruga ca, indiferent de decizia mea, sa nu-i spun vreodata lui de intilnirea noastra. El n-a aflat niciodata de ce-am plecat cu-adevarat.

Jalnica mea motivatie, ca nu puteam trai in tara aia, ca nu reuseam sa invat mai repede limba, ca n-aveam ce munci, ca el n-ar avea ce face in România, nu-l convinsese sa renunte la mine si, luni de zile, ba chiar si la un an dupa, el inca traia in Romånia, improvizindu-si o viata doar ca sa fim impreuna. Nu s-a intors la ea niciodata, asa incit m-am iertat ca un copil din lumea asta nu are un tata linga el din pricina mea… Nu stiu daca, dupa mai bine de zece ani de-atunci, as mai alege sa procedez la fel. Altruismul tardiv cu care am scos ochii unei iubiri impecabile m-a costat un an din viata, in care mi-a placut doar sa contemplu felul in care ma iubea un barbat frumos. Timp in care l-am iubit si mai mult, dar fara ca el sa stie.

Marea Dragoste / Tango: Dar ai fost respinsa sau refuzata vreodata de un barbat, tu, cea mai atragatoare dintre pamintence?

MIHAELA RADULESCU: Nu. Pentru ca nu mi-am desfasurat niciodata ritualul de seductie in fata unui barbat care nu m-a observat el mai intii. In toata indrazneala si libertatea pe care o tot invoc, nu sint o cotropitoare, nu-mi fixez tinta si trag. Nici nu m-as putea indragosti de un barbat – statuie, doar frumos si expresiv. Imi trebuie mult mai mult (de fapt, mult mai putin) ca sa ma indragostesc. Am evitat respingerea prin neprezentare, cum ar veni… Parasita pentru alta, am fost, dar asa am aflat ca stateam linga barbatul nepotrivit. Iar daca vorbesti strict de dorinta sexuala, te dezamagesc. Nu stiu sa abordez barbateste chestiunea, nu ma pot gindi la un barbat doar ca sa-l ademenesc la asternut. Vreau, cind ne aruncam hainele de pe noi, sa ni se intilneasca sufletele, nu doar corpurile… Au contraire, in hedonism, sufletele ramin imbracate si se dezbraca doar inhibitiile, fanteziile, poftele interzise…

Marea Dragoste / Tango: Dar inselata ai fost?

MIHAELA RADULESCU: Da, am fost inselata, daca asa se numeste actiunea prin care iubitul tau mai are un asternut in care ii este bine (la duplicitate reactionez unilateral, plec instantaneu).

Marea Dragoste / Tango: Si ce-ai facut atunci cind ai aflat, cind ti s-a confirmat ca barbatul de linga tine te insala?

MIHAELA RADULESCU: Nu pot sa dau un raspuns general, pentru ca adecvarea la situatie a fost esentiala. Pe unul l-am parasit, pe altul l-am iertat, cu alta am vrut sa fac si eu dragoste, pentru ca era imbietor de frumoasa… Alegeti voi ce varianta vi se pare reala, posibila, convenabila, intr-o situatie oricum stinjenitoare.

Marea Dragoste / Tango:Crezi ca exista si iubiri in care fidelitatea sa fie absoluta?

MIHAELA RADULESCU: Nu in lumea barbatilor. Ar fi si pacat de noi, toate celelalte… Vorbind serios, cred ca exista femei care pot duce crucea asta, dar le-as suspecta de obsesie, mai mult decit de iubire. Mi se pare mai meritoriu (stiu, moralistele vor lesina) sa compari, citeodata, ca sa intelegi diferenta. E riscant, dar e un mers pe sirma care, evident, te-nvata sa-ti tii echilibrul.

Marea Dragoste / Tango: Crezi ca cineva poate iubi real, onest, doua persoane in acelasi timp?

MIHAELA RADULESCU: Ca femeie? Doar daca e vorba de un barbat si un copil. In orice alta iubire la doua capete nu cred. Exclusivitatea e obligatorie, in sentimente, daca oamenii despre care vorbim sint in toate mintile. Iubirea nu e o rascruce, ci un drum pe care merg doi oameni, pina la rascruce.

ACEST MATERIAL ESTE PROPRIETATEA EXCLUSIVA MAREA DRAGOSTE / www.revistatango.ro SI NU POATE FI PRELUAT, INTEGRAL SAU FRAGMENTAR, FARA ACORDUL SCRIS AL DETINATORILOR ACESTUI SITE.
contact mareadragoste@revistatango.ro
 

Citeste INTERVIUL INTEGRAL CU MIHAELA RADULESCU AICI

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.