fbpx

La multi ani, Victor Rebengiuc!

de

Un actor complet, pe care nu l-au ocolit nici dragostea nemasurata a publicului, nici rolurile esentiale, isi traieste astazi splendida aniversare de 80 de ani.

Pentru Victor Rebengiuc, – cel pe care il vedem in serile de week-end in rolul sau din In deriva, serial difuzat pe HBO, iar in serile norocoase, cand ne daruim iesirile la teatru, pe scena de la National, jucand in Conu Leonida fata cu reactiunea, Toti fiii mei si Inima de caine sau la Bulandra, teatrul sau dintotdeauna, pe scena caruia da nastere unor roluri absolut memorabile, precum cele din Unchiul Vania, Casatoria, Ivanov… – s-au scurs cu folos 80 de ani de viata.
Cu ocazia aniversarii maestrului, regizorul Lucian Pintilie a scris pentru “Weekend Adevarul”, ca Victor Rebengiuc este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodata in cariera sa:
„Draga Victore, prietene si mare artist, mai precis (sa precizam nuantele) cel mai mare actor cu care am lucrat vreodata. Sunt fericit ca am trait in preajma ta si a Marianei. La multi ani!“

Imaginea il infatiseaza pe Victor Rebengiuc in rolul sau din Ivanov, piesa regizata de Andrei Serban, in care actorul interpreteaza rolul Matvei Semionovici Sabelski. Fotografie de Paul Buciuta

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.