fbpx

Maestrul Radu Beligan, in spectacolul “Confesiuni despre arta si viata”

de

Marele maestru al scenei romanesti, Radu Beligan, va sustine, luni, la Teatrul National din Cluj-Napoca, spectacolul intitulat “Confesiuni despre arta si viata”.

Discipol al renumitei actrite Lucia Sturdza Bulandra, Radu Beligan este una dintre personalitatile de referinta ale teatrului romanesc, cu un repertoriu extrem de complex, atat clasic, cat si modern. Maestrul a transpus scenic roluri celebre, in cele peste sapte decenii in care viata sa se confunda, impecabil, cu cea de actor.

 

Spectacolul “Confesiuni despre viata si arta” este alcatuit din impresionante destainuri, unele pline de umor, ale prestigiosului actor, profesor, regizor, director de teatru si scriitor, care a implinit, la 14 decembrie 2012, varsta de 94 de ani. Maestrul Radu Beligan dezvaluie publicului o lume in care “teatrul era rege”. Din punctul sau de vedere, cariera i-a stat “sub o stea norocoasa”, ce i-a mijlocit intalnirea cu actrita si profesoara Lucia Sturdza Bulandra si cu Eugen Ionescu, ilustru protagonist al teatrului absurdului.

 

Distins cu titlurile de “Artist Emerit”, in 1953, si “Artist al Poporului”, in 1962, Radu Beligan este primul actor roman caruia i-a fost conferita Medalia “Ofiter al Ordinului National al Legiunii de Onoare Franceze”, prin decret al presedintelui Frantei, Jacques Chirac, in aprilie 2002.

 

AGERPRES

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.