fbpx

Mai putini bani in cazul Huidu

de

Curtea de Apel Brasov a decis astazi sa injumatateasca valoarea daunelor pe care asiguratorii trebuie sa le plateasca victimelor accidentului provocat de Serban Huidu.

Pronuntarea Curtii de Apel Brasov in dosarul privind daunele civile pe care firma de asigurari a lui Serban Huidu trebuie sa le plateasca familiilor victimelor din accidentul provocat in octombrie 2011 a avut loc astazi, 14 martie. Cu o saptamana in urma, magistratii Curtii de Apel au rejudecat recursul formulat de firma de asigurari auto SC Asigurare – Reasigurare Astra SA care a fost obligata sa plateasca integral daunele civile in cuantum de peste 360.000 de euro stabilite de catre Judecatoria Brasov, pe 18 decembrie 2012, catre familiile celor trei victime din accidentul provocat de Huidu, in 16 octombrie 2011, la Timisul de Sus. Avocatul firmei de asigurari a declarat ca sumele stabilite de Judecatoria Brasov sunt prea mari si a adus ca dovezi mai multe statistici privind daunele acordate de instante in cazul unor accidente cu victime, unde despagubirile erau mult mai mici. Si Ioan Minjina, avocatul vedetei TV, a cerut diminuarea cuantumului despagubirilor. Prin decizia formulata astazi, daunele au fost injumatatite ajungand astfel la valoarea de 190.000 de euro.

In martie anul acesta, magistratii nu l-au trimis pe Serban Huidu dupa gratii pentru ca este la prima abatere penala. Aceasta este motivarea deciziei instantei in cazul fostului realizator tv. Curtea de Apel Brasov a decis, insa, majorarea pedepsei de la doi, la patru ani de inchisoare cu suspendare. Conform sentintei, Serban Huidu este obligat ca pe durata termenului de incarcerare de sase ani sa se supuna mai multor masuri de supraveghere, precum sa se prezinte, la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, conform programului stabilit de acesta, sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste opt zile, precum si intoarcerea, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele sale de existenta. Urmatoarea infractiune comisa de Huidu il trimite dupa gratii. De asemenea, pe durata pedepsei, lui Huidu ii este interzis sa conduca vreun autovehicul, iar in cazul savarsirii unei alte infractiuni, el va ajunge dupa gratii.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.