fbpx

Mandinga a ocupat locul 12 la Eurovision. Suedia e marea castigatoare

de

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea, cu 71 de puncte, cu piesa “Zaleilah”, compusa de Costi Ionita, in finala concursului ce a avut loc la Baku, Azerbaidjan.

Editia 2012 a Eurovision a fost castigata de reprezentanta Suediei, Loreen, cu melodia “Euphoria”, care s-a situat detasat in fruntea clasamentului celor 46 de tari votante, cu 372 de puncte. Pe locul al doilea s-a aflat Rusia, cu 259  de puncte.
Reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeny, s-a clasat pe locul al 11-lea cu 81 de puncte, in timp ce foarte cunoscutul si iubitul cantaret Engelbert Humerdinck, care a reprezentat Marea Britanie, s-a situat pe penultimul loc, cu doar 12 puncte. Ultimul loc a revenit Norvegiei, detinatoare a 7 puncte.
Finala Eurovision de anul viitor va avea loc sambata, 18 mai, la Stockholm. Este cea de-a cincea finala a concursului european care are loc intr-unul dintre orasele Suediei. Suedia a mai castigat Eurovisionul in anii 1974, 1984, 1991 si 1999, organizand finala in anii urmatori – de doua ori in Stockholm, o data in Göteborg si alta data in Malmö.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.