fbpx

Marii câștigători ai competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania

de

„Victoria este de moment, experiența este pentru totdeauna”, le-a reamintit Donald E. Bossi, președinte FIRST, tuturor celor prezenți în timpul festivității de premiere a Campionatului Național BRD FIRST Tech Challenge Romania. Tot el a continuat într-o notă înțeleaptă, explicându-le elevilor că experiența rămâne chiar și atunci când nu ieși învingător dintr-o competiție. La finalul celor trei zile în care peste 1500 de elevi din întreaga țară s-au luptat pentru a convinge juriul că au o echipă și un robot gata să facă performanță la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge din Detroit, laurii au mers către:

  1. RobotX HD, echipa Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu”, din Hunedoara
  2. WattsUp, echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu”, din Câmpulung Muscel
  3. XEO, echipa Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia
  4. Quantum Robotics, echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică București

 

În plus, încă trei robotiști excepționali, finaliști ai Dean’s List, care au demonstrat implicarea lor pe termen lung în comunitatea FIRST, adevărați ambasadori ai spiritului FIRST, se alătură liceenilor care vor pleca la Detroit. Ei vor participa la Campionatul Mondial din Detroit și vor avea parte de o experiență specială alături de Dean Kamen, fondatorul FIRST, și alți parteneri FIRST. Ei sunt:

  1. Andrei Ștefan Istudor, membru al echipei BRICKBOT, de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani
  2. Raluca Rusu, din echipa Esentza Robotics a Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean
  3. Adrian Vasile Negoiță, membru al echipei Wafy, a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila

 

Nimic din toate aceste realizări remarcabile, obținute la o vârstă la care se pun pietrele de temelie are carierei pe care și-o doresc și, implicit, a viitorului lor nu ar fi fost posibil fără studiu, muncă, perseverența de a testa de sute de ori un mecanism până când totul iese perfect și creativitate. Mai presus de roboți și știință, elevii învață prin intermediul acestui program să-și atingă adevăratul potențial lucrând în echipă și luând decizii strategice. Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care organizează celebra competiție și în România, le-a reamintit tinerilor puterea extraordinară pe care o au: aceea de a schimba viitorul. „Sunt foarte mândră de voi și sunt convinsă că la fel sunt și părinții voștri. Sunteți o mare mândrie pentru România, iar România are mare nevoie de voi. Le sunt profund recunoscătoare mentorilor voștri și tuturor voluntarilor din acest proiect”, le-a transmis ea.

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.