fbpx

Mircea Cartarescu, in turneu literar la Bruxelles si Amsterdam

de

Scriitorul Mircea Cartarescu se va intalni, in perioada 15-16 mai, cu publicul cititor la Bruxelles si Amsterdam, in cadrul unui turneu literar organizat cu prilejul aparitiei celui de-al doilea volum din trilogia “Orbitor”, “De Trofee”, la editura olandeza De Bezige Bij.

Turneul literar, organizat de ICR Bruxelles, la care participa Mircea Cartarescu include o seara literara la Casa Internationala a literaturii din Bruxelles – PassaPorta, pe 15 mai, de la ora 20.00, care va fi moderata de jurnalistul flamand al postului de televiziune CANVAS William Van Laeken, urmata de doua evenimente literare la Amsterdam.

 

La invitatia lui Margot Dijkgraaf, scriitoare, critic literar si directoarea centrului academic-cultural SPUI 25, Mircea Cartarescu va participa, pe 16 mai, la o intalnire cu publicul cititor olandez, prilejuita de aparitia, special pregatita pentru aceasta data, a celui de-al doilea volum din trilogia “Orbitor”, la editura De Bezige Bij, in traducerea lui Jan Willem Bos.

 

Acest eveniment literar este urmat de participarea scriitorului Mircea Cartarescu la Noaptea Literaturii Europene, ce va avea loc la Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), in prezenta unor autori din Austria, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie si Ungaria.

 

Noaptea Literaturii Europene este o conferinta dedicata literaturii europene contemporane care se inscrie in seria intalnirilor literare desfasurate simultan in mai multe capitale europene, in luna mai, menite sa puna in lumina cei mai importanti autori europeni contemporani.

 

Manifestarea este organizata de EUNIC in Olanda in colaborare cu Openbare Bibliotheek Amsterdam (Biblioteca Publica din Amsterdam).

 

Prozator, poet, eseist, critic literar, publicist, Mircea Cartarescu a fost premiat, printre altele, de Academia Romana, Uniunea Scriitorilor din Romania si din Republica Moldova, Asociatia Scriitorilor Profesonisti din Romania (ASPRO), Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, Asociatia Editorilor din Romania, precum si de revistele Cuvantul, Ateneu, Flacara, Tomis si Ziarul de Iasi. De asemenea, cartile sale au fost nominalizate in Franta pentru premiile Médicis – Le meilleur livre étranger, Prix Union Latine. Cartarescu a fost invitat la targuri de carte prestigioase, precum cele de la Frankfurt, Leipzig, Goteborg si Torino, iar in 2010 a fost decorat de statul francez cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler.
MEDIAFAX
 

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.