fbpx

Noul roman al scriitoarei J.K. Rowling va fi lansat pe 27 septembrie

de

Urmatorul roman al scriitoarei J.K. Rowling, “The Casual Vacancy”, primul pe care romanciera britanica l-a scris dupa seria “Harry Potter”, va fi lansat pe 27 septembrie in mai multe tari, simultan, a anuntat, joi, editura Grasset.

Acest roman care se adreseaza adultilor va fi publicat simultan in America, Marea Britanie, Germania si Franta, au precizat reprezentantii editurii Grasset.
Romanciera britanica a dezvaluit, in luna februarie, ca intentioneaza sa se orienteze spre literatura de fictiune pentru cititorii maturi, iar urmatorul ei roman va fi foarte diferit de volumele sale precedente.
Noul roman abunda in umor negru, are circa 400 de pagini si descrie un univers complet diferit de cel al celebrului baiat-vrajitor. Actiunea din “The Casual Vacancy” are loc in orasul fictiv Pagford, unde moartea nesteptata a consilierului Barry Fairweather va semana discordie printre localnici.
Cu o piata centrala pavata cu piatra cubica si cu o abatie impunatoare, Pagford ar putea semana cu un mic paradis pur englez, insa in spatele acestei fatade dragute se ascunde un oras aflat in stare de razboi.
Cele sapte volume din seria “Harry Potter”, care s-au vandut in circa 450 de milioane de copii pe plan mondial si au stat la baza realizarii a opt filme de succes, au fost puse in vanzare si in format eBook, la sfarsitul lunii martie, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling in 2011.
Seria “Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografica a seriei a avut la fel de mare succes, cu incasari de peste 7 miliarde de dolari.
In varsta de 46 de ani, J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria “Harry Potter” era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes in martie 2011. Totodata, este considerata una dintre cele mai influente femei britanice si a fost distinsa cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri dar si cu Legiunea de Onoare in Franta.
(MEDIAFAX)

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.