fbpx

Parada de trasuri, masini de epoca si 200 de artisti la evenimentul ”PROMENADA OPEREI”, editia 2013

de

„Promenadei Operei”, concertul in aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sambata, 24 august, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Nationale Bucuresti (ONB), accesul la eveniment fiind gratuit.

Anul acesta, Opera Nationala Bucuresti va organiza in premiera in cadrul evenimentului oparada de trasuri si masini de epoca si va dezvalui totodata noile proiecte ale institutiei in stagiunea 2013-2014, prezentand fragmente din operele care vor intra in repertoriul permanent, alaturi de pagini muzicale cunoscute publicului.
 
Printre cei aproximativ 200 de artisti care va vor insoti la Promenada se numara invitati speciali care activeaza in strainatate – tenorul Alexandru Badea (Austria) si mezzo-soprana Polina Garaeva (Rusia), laureata a Concursului International de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de ONB, precum si artisti din tara – dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baiant, de asemenea laureata a Concursului sus-mentionat, tenorii Cristian Mogosan si Virgil Profeanu, alaturi de solisti binecunoscuti ai Operei Nationale Bucuresti, printre care si baritonul Serban Vasile, care va debuta in curand la Metropolitan Opera din New York. Acestei echipe solistice de exceptie i se adauga membrii Orchestrei si ai Corului institutiei. Amfitrionul evenimentului va fi Catalin Sava.
 
Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a editie, se inscrie in suita de manifestari menite sa ofere bucurestenilor nu numai o varianta de petrecere a timpului liber, dar si sansa de a asculta un gen muzical de inalta tinuta artistica intr-o atmosfera familiara. Spectatorii se vor bucura de fragmente cunoscute din „Dama de pica” si „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Aida” si „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „Tosca” de Giacomo Puccini s.a.
 
Printre premierele din stagiunea 2013-2014, ale caror fragmente sunt incluse in programul artistic al concertului, se numara opera verdiana „Otello”, spectacol care va fi prezentat intr-o noua montare in zilele de 6 si 9 septembrie 2013, in cadrul Festivalului International „George Enescu”, in regia artistei de origine bulgara Vera Nemirova, precum si opera „Rigoletto”, care incepand cu primavara anului 2014 va fi prezentata intr-o noua viziune, apartinand celebrului regizor australian Stephen Barlow.
 
PROMENADA OPEREI
– Noutatile stagiunii 2013-2014 se dezvaluie –
Sambata, 24 august 2013, ora 20.30
Esplanada Operei
 
Concert in aer liber
Acces gratuit
 
Dirijor: Cristian Sandu
 
Maestru de cor: Stelian Olariu
 
Concept regizoral: Ofelia Stanciu
 
Scenografie: Stefan Caragiu
Lighting design: Daniel Klinger
Video design: Eugen Oprina
 
Solisti invitati: 
Irina Baint si Polina Garaeva (Rusia) – laureate ale primei editii a
Concursului International de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizata de ONB –  
Alexandru BadeaCristian Mogosan, Virgil Profeanu
 
Solisti ai Operei Nationale Bucuresti:
Irina Iordachescu, Sorina Munteanu, Tina Munteanu, Crina Zancu
Marius Bolos, Stefan Ignat, Ionut Pascu, Serban Vasile
 
Cu participarea Orchestrei si a Corului Operei Nationale Bucuresti
 
 
 

Prezinta: Catalin Sava

 

Categorii:
Teatru & Opera

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *