fbpx

Pași pe care trebuie să îi parcurgi atunci când soliciți un credit online

de

Condițiile de creditare din România sunt din ce în ce mai bune, lucru cât se poate de evident, mai ales având în vedere că oricine poate să solicite un credit de nevoi personale de la Instituțiile Financiare Nebancare. Fără prea multe acte, timp pierdut și stres, aceste împrumuturi sunt extrem de atractive pentru toți cei care au o nevoie financiară imediată.

Din păcate însă, mulți dintre români nu știu cum să procedeze atunci când vor să facă o solitare și nici nu știu când este o decizie înțeleaptă să apeleze la o astfel de finanțare. Educația financiară din România este aproape inexistentă, lucru care a dus la datorii în valoare de peste 74 de miliarde de lei și la numeroși oameni care au intrat în incapacitate de plata.

Iată ce trebuie să faci pentru a accesa corect un credit online!

Dacă vrei să obții un împrumut și să îl plătești integral fără niciun fel de probleme, înainte de a lua decizia este bine sa urmezi câțiva pași simpli:

Pasul 1: Analiza

Decizia de a cere un credit nu se ia instant, ci doar în urma unei analize atente. În primul rând, trebuie să stabilești care este scopul banilor și dacă nevoia ta este într-adevăr urgentă. Dacă vrei să-ți iei un telefon, spre exemplu, este mult mai recomandat să aștepți până la ziua de salariu sau să faci economii decât să îl cumperi în rate. De asemenea, e bine să analizezi instituțiile financiare, să faci simulări și să te asiguri că dobânzile pe care le plătești sunt cele mai mici.

Pasul 2: Educația

Nu ar trebui să iei un credit, indiferent că este bancar sau nebancar, fără a te informa despre dobânzi și despre modul în care trebuie să fie rambursați banii primiți. În general, există 3 dobânzi: DAE ( dobânda anuală efectivă), dobânda lunară impusă de instituția financiară și alte costuri ale împrumutului. Fiecare contează, mai ales că unele pot să varieze destul de mult. Roborul, spre exemplu, poate modifica întregul cost odată la 6 luni. Este bine să încerci să previzionezi valorile acestui indicator.

Pasul 3: Accesarea creditului

În momentul în care depui cererea trebuie să citești cu foarte mare atenție contractul care ți se trimite pe mail și să adresezi toate întrebările pe care le ai. În relația cu instituțiile financiare nu trebuie să existe niciun fel de nelămurire. Pentru acest lucru, ele pun la dispoziție servicii de consultanță. De exemplu, în cazul solicitării un Credit IFN de la Creditfix.ro, pentru a evita situațiile neplăcute ce pot rezulta dintr-o informare eronată sau incompletă, ai la dispoziție un reprezentant care te va ajuta să alegi ce ți se potrivește.

 

 Este foarte important să eviți cele mai comune greșeli atunci când accesezi un credit. Una dintre ele este solicitarea unei sume mult prea mari. Un astfel de împrumut este o soluție de urgență și trebuie să obții strictul necesar, nimic în plus. O altă eroare este aceea de a lua bani pentru achiziția unor bunuri care își pierd valoarea în scurt timp. Investiția într-un telefon, într-o piesă vestimentară sau în alte produse care peste 1-2 ani nu vor mai valora mare lucru nu sunt deloc idei potrivite.

 

sursa foto: envato.com

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.