fbpx

Actorul Iurie Darie este in coma, ventilat mecanic

de

Starea de sanatate a lui Iurie Darie este foarte grava, actorul nu a raspuns la stimul, este in coma indusa, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale.

Medicii de la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, unde actorul Iurie Darie este internat de sambata, urmau sa il detubeze, luni, pentru a vedea daca poate sa respire singur, in conditiile in care starea acestuia se ameliorase usor. Interventia pentru detubare nu a avut loc inca, au precizat sursele citate.
Purtatorul de cuvant al Spitalului “Bagdasar-Arseni” din Capitala, Florian Bica, declarase, luni dimineata, ca starea de sanatate a lui Iurie Darie este in usoara ameliorare, este constient, dar prognosticul ramane rezervat.
“Starea pacientului este usor ameliorata fata de ziua de ieri, a inceput sa deschida ochii, este constient, intubat, se incearca luni detubarea. Prognosticul ramane rezervat, din cauza varstei si a patologiei asociate”, a spus medicul Florian Bica.
El a precizat ca obturarea tubului de drenaj este o complicatie care poate sa apara in astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.
Medicul Florian Bica a mai spus ca deocamdata nu poate fi luata in discutie o interventie chirurgicala.
Actorul Iurie Darie a ajuns, sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie postoperatorie, acumuland in continuare lichid la creier.
El a fost transferat, sambata seara, de la SUUB la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, unde in 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta afectiunii mai vechi, pentru care a fost operat.
Purtatorul de cuvant al Spitalului “Bagdasar-Arseni” declara ca starea actorului este grava, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.
Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost internat din 10 mai pana in 31 mai la Spitalul de Urgenta “Bagdasar-Arseni” din Capitala. In 21 mai a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului.
Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in “Nepotii gornistului” – in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum “S-a furat o bomba” (1961), “Dragoste la zero grade” (1964), “Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971), “Fratii Jderi” (1974), “Ringul” (1983), “In fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), “Zambet de soare” (1987), “Oglinda” (1993), “Punctul zero” (1996), “Triunghiul mortii” (1999).
De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum “Troilus si Cressida”, “Umbra” si “Palaria”.
Iurie Darie s-a remarcat si in emisiunile de televiziune pentru copii, in care actorul isi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele maini.
In 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera la Festivalul Comediei Romanesti – festCO. Totodata, in martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera, iar in 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebritatilor – Walk of Fame din Capitala.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.