fbpx

Placinta cu spanac, branza si oua

de

Un preparat specific mediteranean, placinta cu spanac, ricotta si oua se poate servi calda sau rece, ca fel principal sau ca aperitiv.

Numar de portii: 6

 

Ingrediente

 

300 de grame faina

700 de grame spanac fiert

500 de grame branza ricotta sau de vaci mai grasa

8 oua fierte

1 ou crud

o felie groasa de paine

200 de grame cascaval sau branza mai tare rasa

30 mililitri lapte

5 linguri de ulei de masline

sare

piper

nucsoara

seminte de susan

 

Mod de preparare:

 

Se framanta un aluat din faina, 3 linguri de ulei, 4 linguri apa si sare. Se lasa 40 de minute deoparte, acoperit cu un prosop.

 

Spanacul se scurge de apa, se amesteca cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul crud, branza, sare, nucsoara si piper.

 

Jumatate din aluat se intinde, se asaza intr-o tava rotunda captusita cu hartie de copt, se pune compozitia de spanac, in care se pun ouale fierte intregi, curatate de coaja. Restul de aluat se intinde si se pune peste placinta. Se unge cu ulei si se presara cu seminte de susan.

 

Se coace circa o ora in cuptor, la foc potrivit.

 

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *