Un preparat specific mediteranean, placinta cu spanac, ricotta si oua se poate servi calda sau rece, ca fel principal sau ca aperitiv.
Numar de portii: 6
Ingrediente
300 de grame faina
700 de grame spanac fiert
500 de grame branza ricotta sau de vaci mai grasa
8 oua fierte
1 ou crud
o felie groasa de paine
200 de grame cascaval sau branza mai tare rasa
30 mililitri lapte
5 linguri de ulei de masline
sare
piper
nucsoara
seminte de susan
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, 3 linguri de ulei, 4 linguri apa si sare. Se lasa 40 de minute deoparte, acoperit cu un prosop.
Spanacul se scurge de apa, se amesteca cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul crud, branza, sare, nucsoara si piper.
Jumatate din aluat se intinde, se asaza intr-o tava rotunda captusita cu hartie de copt, se pune compozitia de spanac, in care se pun ouale fierte intregi, curatate de coaja. Restul de aluat se intinde si se pune peste placinta. Se unge cu ulei si se presara cu seminte de susan.
Se coace circa o ora in cuptor, la foc potrivit.