fbpx

Primul Grand Prix International de Gimnastica Ritmica din Romania, alaturi de Cupa Irina Deleanu: 13-15 mai

de

În primul Grand Prix International de Gimnastica Ritmica desfasurat in Romania, alaturi de Cupa Irina Deleanu, intre 13-15 mai, o veti putea admira si pe Ana Luiza Filiorianu, gimnasta noastra ce a reusit sa califice Romania la Olimpiada de la Rio pentru prima data dupa 20 de ani.

Va fi cu siguranta Weekendul campioanelor la gimnastica ritmica la Sala Polivalenta din Capitala. Si asta pentru ca mai multe vise ale Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica (prin presedinta ei, doamna Irina Deleanu) se implinesc:
-dupa o munca de peste 16 ani, o gimnasta romanca se califica la Olimpiada de la Rio. Ana Luiza Filiorianu, de 17 ani, sportiva clubului Olimpia din Bucuresti, antrenata de Maria Girba, a reusit aceasta performanta si va putea fi admirata de publicul ei pe covorul de concurs primul Grand Prix International de Gimnastica Ritmica desfasurat in Romania.
-dupa ce a organizat doua editii ale Cupei Mondiale la Bucuresti, Irina Deleanu a reusit sa aduca in tara primul Grand Prix International de gimnastica ritmica, desfasurat sub egida Uniunii Europene si avand girul Federatiei Internationale de Gimnastica Ritmica. La Grand Prix are dreptul sa participe o singura gimnasta din fiecare tara, cea cotata cel mai bine. Doar tara organizatoare si tarile cu medalii la competitii mondiale au dreptul sa inscrie doua gimnaste.
-dealtfel Bucurestiul a devenit un punct important pe harta gimnasticii ritmice mondiale, Grand Prix-ul de aici fiind ales de viitorul presedinte FIG MORINARI WATANABE pentru prezentarea programei sale, unul dintre dezideratele sale fiind introducerea Gimnasticii Ritmice masculine, ceea ce va asigura continuitatea acestui sport la olimpiada.
– in acelasi timp cu Grand Prix-ul dedicat exclusiv senioarelor va avea loc editia cu nr 15 a Cupei “Irina Deleanu”, in cadrul careia junioarele din intreaga lume (dar si senioarele ce nu au putut participa la Grand Prix) vor avea prilejul sa-si demonstreze forma in care se afla si sa castige generoasele premii puse in joc. (in valoare de 18.000 euro la Grand Prix si 1000 de euro la Cupa Irina Deleanu)
Cupa “Irina Deleanu” reprezinta pentru toate echipele ultima competitie inainte de Campionatul European din Israel (Holon) din luna iunie a acestui an. Asa incat se asteapta a fi un concurs extrem de spectaculos.
Publicul bucurestean va putea aplauda 17 sportive din 13 tari la Grand Prix si 38 de sportive din 11 tari in cadrul Cupei Irina Deleanu.  Printre ele se afla Melitina Staniouta medaliata cu bronz in proba individual compus la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, vicecampioana europeana si mondiala cu echipa in 2009, 2010, 2011, 2014, 2015 medaliata in finalele pe obiecte la numeroase Grand Prix-uri, Cupe Mondiale, Campionate Mondiale si Campionate Europene. HALKINA Katsiaryna, vicecampioana mondiala si europeana cu echipa Belarusului atat in 2014 cat si in 2015, calificata la Jocurile Olipice de Vara de anul acesta. PAZHAVA Salome (Georgia), locul 4 la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, locul 3 la panglica in cadrul primei editii a jocurilor olimpice europene (Baku 2015). Medaliata in finalele pe obiecte la numerioase Grand Prix-uri si Cupe Mondiale, VEINBERG FILANOVSKY Victoria (Israel) locul 4 cu echipa in cadrul campionatelor mondiale si europene din anul 2015, finalista in majoritatea cupelor mondiale din anii 2014, 2015. AVERINA Arina si AVERINA Dina, doua gimnaste tinere, care reprezinta Rusia la majoritatea competitiilor din anul 2016, medaliate la toate Grand Prix-urile si Cupele Mondiale din acest an.
Arbitrele prezente sunt reprezentante ale tarilor participante, cu brevet international FIG, prezente la toate competitiile de mare anvergura la nivel mondial. Printre ele vor fi si doamna Heide Bruneder, presedinta comitetului tehnic al Uniunii Europene de Gimnastica Ritmica si Muller Rauth Dominique, componenta a comitetului tehnic al UEG.
Programul va incepe in fiecare zi la ora 10 si se va incheia vineri si sambata la ora 18 iar duminica la ora 15 cu Gala Laureatilor.  Atasat gasiti programul competitiei in detaliu. Intrarea este libera.
Competitia va fi transmisa de TVR2
Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.