fbpx

Ricciocaprese, la grande fragranza di Capri, acum și în România

de

Bali Spa aduce, pentru prima oară în România, brandul de design interior și parfumuri Ricciocaprese. Evenimentul de lansare a Ricciocaprese în România are loc în data de 2 octombrie 2019, în curtea magazinului Distinto din București. Invitații acestui eveniment, personalități din diverse domenii, vor avea șansa de a asculta direct de la Imma Sarnacchiaro și Fabio Majello povestea aromelor și formelor mângâiate de mare și soare.  Vedeta evenimentului de lansare este, dincolo de personalitățile invitate, ariciul de mare din ceramică acoperită cu aur de 24 de karate, obiect de design interior ce iradiază în același timp forță și lumină.

Ricciocaprese este un brand al cunoscutei companii napoletane Majello, fondată în 1867 și renumită pentru piesele din ceramică Capodimonte. Alfonso Majello, un tânăr dintr-o familie educată și prosperă, a început această afacere așa cum încep cele mai multe dintre poveștile de succes: din dragoste. Îndrăgostit de fiica unui artist celebru care i-a devenit soție, Alfonso a fost atât de fascinat de arta ceramicii Capodimonte încât s-a hotărât să deschidă propriul atelier de ceramică. În 1897, talentul antreprenorial al lui Alfonso a fost răsplătit de statul italian cu distincția cea mai înaltă din Italia acelor vremuri: a devenit ”Cavaliere del Lavoro”.

Pasiunea lui a trecut din generație în generație: mai întâi către fiul său, sculptorul Lucio Majello. Fabio Majello, care păstrează astăzi afacerea de familie la standardele originale, și soția sa, Imma, au dus faima acestui brand dincolo de hotarele Italiei. Din talentul antreprenorial al lui Fabio și creativitatea Immei s-a născut linia de arici de mare din ceramică ”Riccio”, care a devenit simbolul acestui brand. Imma Sarnacchiaro s-a născut în Napoli în 1969. A studiat Filozofia și Literatura la Napoli, apoi a absolvit un Master în Strategic Marketing și Management de Produs la Roma. A început activitatea de designer în lumea modei, unde a fost apreciată pentru stilul și eleganța unice. Pasiunea sa pentru artă și talentul de antreprenor au dus la crearea unui brand sofisticat, prezent în buticurile exclusiviste ale lumii.

Fascinația față de peisajul magic al insulei Capri, cu vegetație și animale marine captivante, au reprezentat sursa de inspirație pentru piesele ceramice colorate ce decorează acum cele mai elegante interioare din întreaga lume. Dintre acestea, ariciul de mare a devenit piesa de design interior iconică și marca brandului. Soțul Immei, Fabio Majello, a sprijinit idea încă de la început și a adus brandului forța tradiției: peste 100 de ani de experiență și dedicare în manufacturarea ceramicii. Imma este însă responsabilă cu designul și supervizarea întregii activități de producție, de la alegerea materialelor și culorilor până la împachetarea produselor. Obiectele de decorațiuni interioare Ricciocaprese sunt rezultatul unor combinații surprinzătoare: sticla, ceara aromatică, ceramica sunt armonizate de meșterii artizani care lucrează manual fiecare obiect. Aricilor de mare li s-au adăugat anemone, amfore, corali, corpuri de iluminat și multe alte piese unice de design inspirate din frumusețea naturii napoletane.

Linia de parfumuri ambientale a apărut în mod firesc, fiind inspirată tot din peisajele și aromele naturale ale tărâmurilor napoletane. Designul impecabil al pieselor ambientale, culorile vibrante și parfumurile create după rețete unice în laboratoarele Ricciocaprese aduc mirajul Insulei Capri în casele din întreaga lume.

Terra di Capri. Puternicul și captivantul parfum al Insulei Capri este surprins într-o experiență senzorială fără echivalent. Momentele magice ale intimității casei sunt parfumate discret de aroma obținută printr-o combinație de mirosuri ce încapsulează frumusețea eternă a insulei Capri: măr, zmeură, fructe exotice, strugure roșu, piersică, vanilie, portocală, mosc alb și flori de portocal. Toate împreună creează o aromă fructată proaspătă și revigorantă.

Femminello. Aroma intensă și particulară a lămâii de Sorento dă nota dominantă a parfumului de casă exotic și proaspăt. Acesteia i se adaugă notele de bergamotă, mușcată, iasomie, plus un amestec unic de  mirodenii care împreună conduc la realizarea unei miresme puternice, exotice și cuceritoare. Cu nota sa dominantă floral-citrică, Femminello răspândește un parfum ce absoarbe mirosurile obișnuite ale casei, mai ales cele de bucătărie sau mirosul de fum.

Azzura . O explozie senzorială ce amintește de tărâmurile napoletane sărutate de soare, Agrumi este un parfum de casă cu accente citrice. Nota dominantă este dată de portocală, grapefruit și lămâie, care – alături de mușcată și trandafir – înviorează aerul casei și aduce o senzație de eternă tinerețe în orice încăpere.

Marina. Parfum ce amintește de aerul sărat al mării, Marina combină notele dominante de ambră, trandafir și tuberoză cu cele de violetă și bergamotă. Rezultatul este unul romantic: delicat și intens ca dragostea, ușor ca o mângâiere, Marina este un parfum ambiental echilibrat, care aduce o stare de liniște și pace interioarelor.

Linia de parfumuri ambientale Ricciocaprese este completată de gama de parfumuri de corp Ammore, Femminello și Terra di Capri (profumo persona). Acestea conferă celor care le poartă o notă de eleganță și mister ce amintește deopotrivă de ținuturile însorite ale Insulei Capri, de armonia muzicii napoletane și de frumusețea eternă a sudului Italiei.

Ricciocaprese este astăzi brandul care îmbină cei peste 100 de ani de experiență în manufacturarea ceramicii cu viziunea și talentul Immei Sarnacchiaro. Designerul italian a reinterpretat frumusețea naturii din Capri într-o manieră unică, ce combină forme moderne cu tușe de culoare vii și materiale rafinate, prelucrate manual de maeștrii artizani napoletani. Acestea sunt ingredientele unei afaceri de succes, a cărei poveste s-a născut cu un secol în urmă din dragostea unui tânăr pentru fiica unui artist napoletan.

Mulțumim partenerilor pentru sprijinul acordat în realizarea evenimentului de lansare Ricciocaprese în România: ProEstetica, Distinto, Locanta Jariștea, Leonidas, Domeniul Coroanei Segarcea, cofetaria Lush.

Bali Spa, unic importator Ricciocaprese în România, Showroom Str. Paris Nr. 40A, Sector 1, București, telefon: +40732.055.897; +40736.381.883

Distribuitor: Distinto, Calea Dorobanților Nr. 181, Sector 1, București.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.