fbpx

S-a dovedit! Mezelurile si carnea rosie cresc riscul de cancer

de

New York Times a publicat luni, 26 octombrie 2015, rezultatele unui studiu amplu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in care avertizeaza ca anumite tipuri de cancer, in special cancerul de colon, sunt legate de consumul de carne procesata si de carne rosie.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Consumul de carne procesata precum hot-dog, carne afumata sau mezeluri, alaturi de consumul de carne rosie de vita, porc sau oaie, favorizeaza aparitia cancerului la colon, dar si a cancerului de prostata sau pancreas.
Organizatia Mondiala a Sanatatii ( World Health Organization) a facut publice rezultatele unui studiu la care au participat 22 de echipe de specialisti si experti in cancer, adunate din 10 tari si care au corelat rezultatele a peste 800 de studii referitoare la maladiile umane si datele epidemiologice legate de consumul de carne rosie sau procesata.
Descoperirea publicata in New York Times intr-un articol al jurnalistului Anahad O’Connor este revolutionara si, cu siguranta, va schimba complet recomandarile nutritionistilor din intreaga lume. Studiul Organizatiei Mondiale a Sanatatii releva faptul ca un consum de circa 50 de grame de carne procesata pe zi (cateva felii de sunca sau salam) creste riscul de cancer la colon cu 18 %, iar consumul zilnic a 100 de grame de carne rosie creste riscul aceluiasi tip de cancer cu 17 %.
Carnea rosie si mezelurile intra astfel in prima grupa de factori de risc in ceea ce priveste cancerul, urmand ca risc fumatul sau expunerea la azbest.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.