New York Times a publicat luni, 26 octombrie 2015, rezultatele unui studiu amplu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in care avertizeaza ca anumite tipuri de cancer, in special cancerul de colon, sunt legate de consumul de carne procesata si de carne rosie.
Consumul de carne procesata precum hot-dog, carne afumata sau mezeluri, alaturi de consumul de carne rosie de vita, porc sau oaie, favorizeaza aparitia cancerului la colon, dar si a cancerului de prostata sau pancreas.
Organizatia Mondiala a Sanatatii ( World Health Organization) a facut publice rezultatele unui studiu la care au participat 22 de echipe de specialisti si experti in cancer, adunate din 10 tari si care au corelat rezultatele a peste 800 de studii referitoare la maladiile umane si datele epidemiologice legate de consumul de carne rosie sau procesata.
Descoperirea publicata in New York Times intr-un articol al jurnalistului Anahad O’Connor este revolutionara si, cu siguranta, va schimba complet recomandarile nutritionistilor din intreaga lume. Studiul Organizatiei Mondiale a Sanatatii releva faptul ca un consum de circa 50 de grame de carne procesata pe zi (cateva felii de sunca sau salam) creste riscul de cancer la colon cu 18 %, iar consumul zilnic a 100 de grame de carne rosie creste riscul aceluiasi tip de cancer cu 17 %.
Carnea rosie si mezelurile intra astfel in prima grupa de factori de risc in ceea ce priveste cancerul, urmand ca risc fumatul sau expunerea la azbest.