fbpx

Sistemul de protectie sociala nu inseamna ACASA! Adopta un copil si intregeste-ti familia!

de

Pe data de 19.11.2011, ora 9.30, in Strada Orzari nr 86 A, Bucuresti, sector 2, la sediul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, va avea loc prima intalnire ADOR Copiii- filiala Bucuresti la care vor participa familiile adoptive impreuna cu copiii, cele atestate ca familii adoptatoare, dar si familii care doresc sa adopte si sunt in etapa de intelegere si cunoastere a adoptiei. Vor mai fi prezenti parteneri si persoane publice care sustin misiunea ADOR Copiii.

In cadrul intalnirii va  avea loc lansarea proiectului

“Sistemul de protectie sociala nu inseamna ACASA! Adopta un copil si intregeste-ti familia”

Proiectul isi propune mai exact demararea unei campanii la nivel national, prin colaborare cu directiile locale de protectie a copilului, cu privire la informari ale societatii civile despre ce inseamna adoptia, cu ce se confrunta o familie adoptativa, inainte si dupa acest pas, de ce exista un numar mare de copiii abandonati si un numar mic de copii adoptabili si de ce asistenta maternala trebuie vazuta ca o solutie temporara.

Asociatia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive coordoneaza grupuri de suport pentru familiile adoptive si ofera servicii de consiliere in vederea dezvoltarii abilitatilor parentale ale parintilor adoptivi. ADOR COPIII se adreseaza familiilor biparentale si monoparentale care au adoptat, care urmeaza sa adopte si care ocrotesc copii intr-o forma de ocrotire (plasament familial sau incredintare in vederea adoptiei), si familiilor/persoanelor atestate ca adoptive care nu au primit un copil intr-o forma de ocrotire. Organizatia considera ca, indiferent de etnie, religie, varsta sau stare de sanatate, fiecare copil are dreptul la o familie.

“Ca fondator al ADOR Copiii, mi-am propus ca adoptia sa fie inteleasa ca o masura de integrare in familie si nu ca pe o masura de protectie sociala. De asemenea, mi-am propus ca prin actiunile ADOR Copiii cei ce se indreapta spre adoptie sa inteleaga si sa constientizeze ce inseamna acest pas dincolo ceea ce este scrie pe lista de acte necesare si dincolo de procesele juridice care trebuie urmate.

ADOR Copiii se adreseaza tuturor celor ce sunt deschisi la minte, inima si suflet, celor ce inteleg, accepta si imbratiseaza adoptia, copilul adoptat si familia adoptiva cu tot trecutul, prezentul si viitorul ei.” (Simona CZUDAR,  fondator).

Date  de contact:

Dana PLUHOVICI, Presedinte ADOR Copiii- filiala Bucuresti , 0735.554.588

Anemari NECSULESCU,  Vicepresedinte ADOR Copiii- filiala Bucuresti, 0723.654.847

 

Tag-uri:
· ·
Categorii:
Stiri

Comentarii

  • Sunt o mama de copil(adoptat) acum 11 ani si sunt foarte fericita.Asa ca va indemn sa adoptati.Sunt adorabili .Baiatul meu este sufletul meu.Avea doar 19 zile cand l-am adus acasa.
    Acum suntem foarte fericiti ,desi nu avem tatic.

    stefan elena noiembrie 21, 2011 8:53 am Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.