fbpx

Spovedania din jurnal

de

De câte ori apare o problemă într-o felie din viața ta, specialistul căruia îi ceri ajutorul îți oferă primul și cel mai eficient sfat: notează în jurnal!

Dacă te-ai îngrășat și vrei să revii la greutatea din junie, specialistul nutriționist îți cere să notezi în jurnal tot ce mănânci. Fie că ai pocnit între dinți o sămânță de dovleac, fie că ai turnat pe gât o oală întreagă de ciorbă îmbuibată cu perișoare, tu trebuie să treci conștiincios în jurnal și, la sfârșitul zilei, să faci bilanțul caloriilor și al dezmățului. Uitându-te în foaia scrisă cu nume apetisante scoase din cartea de bucate, s-ar putea să-ți faci meniul mai bine pentru ziua următoare.

Dacă te plângi că nu petreci suficient timp cu soțul, soția sau copiii, psihoterapeutul sau expertul în parenting te sfătuiește să notezi în jurnal cum ți-ai irosit minutele fiecărei zile și apoi să constați singur ce ai fi putut să faci împreună cu copiii sau partenerul de viață- dar, în virtutea cine știe cărei inerții, nu ai făcut.

Dacă te bântuie insomniile, tot așa, e bine să notezi ce ai înfăptuit în ziua cu pricina- și ce nu ai mai ajuns să faci. Câte cafele ai dat de dușcă și câte căni pline cu ceai verde, dacă ai făcut sport sau nu, dacă te-ai supărat și ai lăsat probleme nerezolvate, după principiul atât de artistic, însă atât de păgubos, instituit de Scarlett O’Hara, conform căreia “și mâine va fi o zi”…

E la fel de valabil și în cazul celor care se plâng că nu au bani de ajuns pentru planurile lor sau doar pentru coșul zilnic. Și pentru ei sfatul este întotdeauna același: notează în jurnal. Păstrează bonurile, neapărat, și, cu ele alături, scrie, cu conștiinciozitate: Dragă, jurnalule, astăzi am cheltuit 18 lei pe o ciocolată caldă și un croissant de la Second Cup, 23 de lei pe o lanternă pe care mi-am luat-o de la chioșcul din fața biroului, doar așa, fiindcă era fosforescentă și mi-a plăcut, 78 de lei pe masa de prânz la care am invitat-o pe Diana și 248 de lei la supermarketul la care m-am oprit în drum spre casă ca să-mi iau ceva dulce și nu m-am putut opri să agăț tot felul de lucruri, doar așa, de plictiseală și de poftă… Iar de la mall, mi-am luat niște blugi ieftini, de 80 de lei, care nu-mi vin chiar așa de bine și cred că n-o să-i îmbrac decât pe acasă.

În momentul în care așezi totul pe hârtie e ca și cum te-ai spovedi în confesional. Chiar…

… CITEȘTE MAI DEPARTE PE SigurantaFinanciara.ro

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.