fbpx

Știai că uleiul de ricin este un laxativ naturist foarte eficient? Iată cum să îl introduci în dieta ta

de

Constipația este o afecțiune foarte supărătoare, în unele cazuri putând chiar să afecteze calitatea vieții, mai ales dacă acest lucru se întâmplă frecvent. Din fericire, însă, anumite metode naturiste pot fi foarte eficiente și la îndemână. Un astfel de exemplu este uleiul de ricin. Folosit de mii de ani pentru diverse condiții ale pielii, precum și intern, acest aliment a revenit în atenția oamenilor de știință, care îi recunosc eficacitatea pentru o multitudine de afecțiuni.

 

Iată, așadar, ce beneficii are uleiul de ricin și cum să îl folosești și tu!

Constipația este o condiție a sistemului digestiv care se manifestă prin mișcări ale colonului, ce pot fi rare sau greu de trecut. Drept urmare, o persoană este constipată dacă are mai puțin de trei scaune pe săptămână. Astfel că, persoanele care doresc să scape de această afecțiune prin intermediul unor metode alternative pot apela cu încredere la uleiul de ricin, lucru susținut chiar de știință. În urma studiilor din ultimii ani, cercetătorii au reușit să elucideze mecanismul molecular al ingredientului activ din uleiul de ricin.

 

Așadar, s-a descoperit că acidul ricinoleic, substanța grasă care reprezintă aproximativ 90% din acest ulei, se leagă de un anumit receptor din intestine și uter, care stimulează colonul precum un laxativ. Descoperirea explică modul în care acționează uleiul de ricin asupra organismului, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente cu mai puține efecte adverse decât cele disponibile în prezent pe piață.

Cum funcționează

 

Uleiul de ricin acționează precum un laxativ, fiind astfel un adjuvant care ajută colonul să se contracte. Utilizarea laxativelor farmaceutice pentru perioade lungi de timp poate determina, în cele din urmă, ca mușchii intestinului să nu mai funcționeze corect. Din acest motiv, administrarea internă a ricinului este o metoda de preferat, mai ales dacă este combinat și cu alte alimente, precum uleiul de măsline.

Cum se administrează

 

Gustul foarte distinct al uleiului de ricin este descris ca fiind puternic și amărui, similar cu vaselina. În acest sens, recomandat este ca alimentul să fie ținut la frigider cu o oră înainte ingerare, după care poate fi consumat cu suc de fructe sau lapte vegetal.

 

Doza zilnică recomandată este de 15 mililitri, egală cu aproximativ 3 lingurițe. Durează circa 3 ore pentru ca uleiul să acționeze, iar, în unele cazuri mai rare, chiar și până la 6 ore. Dacă intenționezi să te tratezi cu acest tip de aliment împotriva constipației, foarte important este să citești întotdeauna eticheta, pentru a te asigura că ai parte de un dozaj adecvat.

Efecte adverse

 

Uleiul de ricin este contraindicat femeilor însărcinate, precum și copiilor sub 6 ani. De asemenea, laxativele puternice de acest gen ar trebui să fie văzute ca o soluție pe termen scurt pentru constipație, în caz contrar poate avea efecte adverse, precum deshidratare, diaree sau carențe de potasiu. Dacă o persoană se confruntă cu această afecțiune mai mult de 7 zile, recomandat este să apeleze la sfatul unui specialist.

 

Așadar, cum poate fi uleiul de ricin un aliat de baza împotriva constipației? Folosit de milenii ca medicament pentru probleme digestive, acest adjuvant poate avea, fără doar și poate, efecte benefice asupra organismului, însă numai dacă este consumat cu moderație, și nu ca un tratament pe termen lung.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.