fbpx

Stiti ca bebelusii nu zambesc cu adevarat in prima luna de viata? 10 lucruri interesante despre nou-nascuti

de

Atunci cand vorbim despre bebelusi, ne aflam pe un teritoriu necunoscut, mai ales daca urmeaza sa vina pe lume primul. Citim carti despre bebelusi, incercam sa stim totul despre bebelusi, dar facem ochii mari si ne simtim neindemanatici la inceput, cand urmeaza sa interactionam cu ei. Sunt o multime de lucruri pe care nu le stim despre bebelusi si care ne surprind in fiecare zi.
Noi am facut o compilatie interesanta cu informatii despre bebelusi pe care sigur nu le stiati si care va vor aduce un zambet mare pe chip atunci cand le veti citi. Iata 10 lucruri despre bebelusi extrem de fascinante:

  1. Daca in timpul sarcinii mamica are vreun organ afectat, bebe ii va trimite celule stem pentru a-l insanatosi. Sa mai spuna cineva ca nu avem bebelusi de treaba!
  2. Cand vine vorba de bebelusi, aflati ca ei pot sa inghita si sa respire in acelasi timp pana la 7 luni.
  3. Tot despre bebelusi ne minunam sa aflam ca stiu sa inoate si sa isi tina respiratia sub apa inca de la nastere, doar ca isi pierd abilitatile acestea rapid, din pacate. Si invata din nou, mai tarziu.
  4. Un bebe are aproximativ o cana de sange in corp.
  5. Ochii de bebelusi se maresc pana la maturitate cu 25%. Fac ochii mari de tot cand descopera lumea si mai tarziu, asa e?
  6. Nu plang. Da, stim ca pare ceva fals, dar pana la varsta de 3 luni, doar tipa. Lacrimile de bebelusi vin abia mai tarziu.
  7. Se pare ca bebelusii vad perfect inca de la nastere, doar ca problema e la creier, insuficient dezvoltat la inceput. Nu ochii de bebelusi sunt o problema, asadar, ci abilitatea de perceptie.
  8. La nastere, bebelusii au 270 de oase. Pe masura ce cresc, ele incep sa se sudeze, astfel ca atunci cand suntem mari, ramanem doar cu 206 oase.
  9. Rotule de bebelusi? Nu exista. Tocmai de aceea ei se pot tari in voie fara sa se raneasca, pentru ca genunchii sunt formati dintr-un tesut cartilaginos. Bebelusi norocosi, nu e asa?
  10. Ultima informatie e posibil sa ii lase dezamagiti pe parinti, dar cand vorbim despre bebelusi si zambete, aflati ca cele din urma nu sunt tocmai zambete, nu reprezinta fericire, ci schimonoseli cauzate de gazele stomacale. Ei, aia e, nu inseamna ca nu putem uita punctul 10 si preface ca au zambit la gluma noastra!

Despre bebelusi putem citi, putem afla, putem retine o multime de lucruri. Si tot vom fi uimiti cand ii vom avea, ii vom tine in brate. Pana atunci, noi va sfatuim sa cumparati produse esentiale pentru bebelusi, pentru dezvoltarea lor sanatoasa. La Noriel, gasiti o multime de lucruri, la preturi accesibile si de calitate, care va vor ajuta sa fiti pregatiti indiferent de situatie.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.