fbpx

Stiti cum a aparut puzzle-ul? O scurta istorie a unuia dintre cele mai indragite jocuri

de

Jocul de puzzle este unul dintre cele mai indicate exercitii pentru creier si asta datorita unui englez, care in jurul anului 1760 a facut o harta pe hartie si apoi a decupat fiecare tara in parte. Scopul sau a fost sa-i invete geografia mai usor pe copii.

Jocul este puzzle este unul dintre cele mai populare din lume. Iubi in egala masura de copii si adulti, el este in esenta un excelent stimulator pentru creier. Asamblarea de piese te ajuta sa-ti dezvolti capacitatea de concentrare, latura analitica, de orientare, imaginatia, capacitatea de pune lucrurile cap la cap. Este motivul pentru care este foarte recomandat pentru copii, deoarece ii ajuta foarte mult la dezvoltarea capacitatilor intelectuale. Pentru utilitatea jocului de puzzle trebuie sa-i multumim unui englez, care l-a inventat chiar ca un joc educativ.

John Spilsbury a fost un gravor si cartograf, care a trait in secolul XVIII. In incercarea de a-i face pe copii sa inteleaga mai usor geografia, a luat o bucata de hartie pe care a desenat o harta. Apoi a decupat fiecare tara in parte si i-a provocat pe cei mici sa puna fiecare tara acolo unde ii era locul. Se intampla in jurul anului 1766, dupa cronicile britanice. A fost primul joc de puzzle atestat documentar. Ideea lui a prins atat de bine incat a fost folosita in Marea Britanie pana in anul 1820 ca modalitate de predare a geografiei la clasele primare.

Ulterior, jocul de puzzle s-a transformat intr-o pictura sau un desen pe o placa de lemn, care apoi era decupata in bucati mici. Dar s-a trecut apoi la variante mai putin costisitoare, imprimeuri pe hartie, lucru care le-a facut accesibile si le-a impus ca metoda de exercitiu in toate clasele sociale. De altfel, in Marea Britanie, la inceputul secolului XX, revistele si ziarele aduceu intre pagini si jocuri de puzzle, pentru a-si creste vanzarile. In prezent, exista chiar si un Campionat Mondial de Puzzle, la care participa reprezentantele celor 33 de federatii nationale inregistrate la forul international de puzzle. Pana acum, cele mai multe titluri pe echipe le au Statele Unite, sase la numar. La nivel individual, neamtul Ulrich Voigt a castigat cele mai multe medalii internationale, 10 la numar, incepand cu anul 2000.

Daca vret ca cel mic sa-si exerseze abilitatile intelectuale, la Noriel gasiti o multime de modele de puzzle, de la cele mai simple la cele mai complexe.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · · ·

Comentarii

  • Nu am

    J E N N I F E R🧋 ianuarie 29, 2021 12:09 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.