fbpx

Tenorul Juan Diego Florez concertează la Opera Națională București

de

Juan Diego Flórez, unul dintre cei mai talentați și apreciați tenori din lume, vine pe 7 septembrie 2018 în România, la Opera Națională București! Concertul extraordinar dedicat artistului de renume mondial este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Opera Națională București, co-producător TVR1, cu ocazia Zilelor Bucureștiului – 559 de ani de la prima atestare documentară a orașului și a Centenarului Marii Uniri.

Artistul va fi acompaniat de Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Mihnea Ignat. În cadrul mult așteptatului concert, se alătură, pe scena Operei Naționale București, celebra soprană Teodora Gheorghiu, într-un duet de înaltă ținută cu tenorul Juan Diego Flórez. Regia și scenografia concertului extraordinar Juan Diego Flórez poartă semnătura artistei Cristina Cotescu.

Bilete disponibile la agențiile de bilete creart (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) și Opera Națională București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 70-72) şi online, pe:
https://bit.ly/2N0l3D6 și pe https://bit.ly/2LCnabp

www.creart.ro / www.operanb.ro

Accesul în sală se face în intervalul 19:00 – 19:45.

Juan Diego Flórez
Cu o carieră care include performanțe pe cele mai importante scene ale lumii, Juan Diego Flórez s-a poziționat drept unul dintre cele mai mari talente cu interpretarea sa expresivă. Generozitatea, carisma și pasiunea sa au inspirat numeroasele sale acțiuni filantropice, alături de aparițiile și înregistrările aclamate.

Juan Diego Flórez (Lima, 1973) a început să cânte muzică pop și muzică populară peruană la o vârstă fragedă, urmând să studieze la Conservatorul Național de Muzică din Peru și să câștige, în cele din urmă, o bursă la renumitul Institut de Muzică Curtis din Philadelphia. În 1996 a debutat la Festivalul de Operă Rossini, Pesaro, alăturându-se în ultimul moment spectacolului, pentru a cânta în rolul principal al lui Corradino în Matilde di Shabran, marcând începutul carierei sale legendare.

În 2007, Juan Diego Flórez a făcut istorie la „La Scala”, când a întrerupt cu faimoasa arie “Ah! mes Amis” din Donizetti’s La fille du régiment, o tradiție de zeci de ani în care publicul nu ceruse niciun bis, încă din anul 1933. Povestea s-a repetat în 2008, câteva luni mai târziu, la Met, iar în 2012 la Opera din Paris, unde nu au fost auzite bis-uri de la inaugurarea sa din 1989.

Juan Diego Flórez a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni tenori din istorie de către BBC și a primit numeroase distincții și premii, printre care cea mai înaltă distincție din Peru, Gran Cruz de la Orden del Sol și titlul Kammersänger, oferit de guvernul austriac.
www.juandiegoflorez.com
www.sinfoniaporelperu.org

Teodora Gheorghiu
Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition, oferindu-i o bursă de studii, care i-a influenţat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal „George Enescu” din Bucureşti, dar şi a prestigioasei competiții Queen Elizabeth şi primind bursa de studii Herbert von Karajan.

Soprana a debutat la Opera Națională Bucureşti în rolul Regina Nopţii din Flautul fermecat de Mozart, fiind apoi invitată să evolueze pe importante scene din Europa precum: Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Grand-Théâtre din Geneva, Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Opera Naţională Lorenă din Nancy, Opera din Lucerna. Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputaţi dirijori precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset , Adam Fisher, Bertrand de Billy.
www.teodoragheorghiu.com

Mihnea Ignat
Născut la Craiova în 1980, Mihnea Ignat este unul dintre cei mai importanți dirijori români ai generației sale. În octombrie 2010, ca rezultat al votului direct al orchestrei, Mihnea Ignat a primit Premiul Special al Filarmonicii Toscanini la “A. Toscanini”, desfășurat în Parma (Italia). El a fost și semifinalist în Concursul Internațional de Dirijare,”D. Flick”(Londra, 2008), și “G. Solti “(Frankfurt, 2008).

De-a lungul carierei sale, Mihnea Ignat a fost invitat să dirijeze un număr semnificativ de orchestre, incluzând Orchestra Simfonică RTVE din Madrid, Orchestra Simfonică Națională RTÉ din Irlanda, Orchestra Națională Simfonică a României, Orchestra de Cameră a României, Orchestra Simfonică din Sevilla, Orchestra Filarmonicii “G. Enescu”, Orchestra Filarmonicii Zagreb, Filarmonica Toscanini, Orchestra Simfonică Castilla y León, Real Filharmonía de Galicia Compostela, Orchestra Filarmonică din Málaga, Orchestra Simfonică Región de Murcia, Orchestra Simfonică din Bilbao, Orchestra Filarmonică din Saraievo, Orchestra Simfonică “Freixenet”din Madrid și marea majoritate a orchestrelor simfonice din România.
www.mihneaignat.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.