fbpx

Un recital aniversar: Maxim Belciug și chitara

de
Joi, 25 august 2022, ora 19:00, stagiunea Unteatru Open Air își invită publicul la un concert aniversar: carismaticul Maxim Belciug își strânge în chitara sa iubită tot ce îi e mai frumos pe lume și vine în grădina Casei Universitarilor, să sărbătorească împreună cu publicul incredibilul fapt de-a fi împreună și de-a iubi muzica, și cerul albastru și lumea prin care ne trecem. O cântare văratică, în loc de aniversare, căci Maxim Belciug, chitaristul, este odată ca niciodată, iar noi – ce mirare, ce fericire! – suntem și noi. Cum spunea Nikos Kazantzakis în fruntea unei scrieri de-ale sale: “Salutare, omule, biet cocoşel jumulit cu două picioare! E foarte adevărat, nu te lua după alţii: dacă nu cânţi în zori, nici soarele nu răsare!”

https://www.youtube.com/watch?v=6AIIWzQ-YFE
https://www.youtube.com/watch?v=zVQic7Vhv88

Născut la 25 august 1967, Maxim Belciug este astăzi unul dintre cei mai iubiți muzicieni români. A început studiul chitarei clasice la vârsta de 10 ani, în scurtă vreme primind primul său Premiu I într-un concurs de chitară, la prima ediție a Festivalului de Chitară Clasică de la Sinaia (1983). Acest prilej i-a adus și primul recital în cadrul Filarmonicii bucureștene. După obținerea licenței în Filologie în cadrul Universității din București (la acea vreme, nu se studia chitara în sistemul de învățământ românesc), s-a dedicat muzicii, implicându-se total și exclusiv în demersul de a împrieteni publicul român cu chitara clasică. De atunci și până astăzi, a cântat mult, atât în țară, cât și în străinătate, în calitate de solist sau în diverse formule camerale, în aerul mai rarefiat al filarmonicilor și ateneelor sau pe scene neconvenționale și-n locuri mirabile, făcând, din fiecare întâlnire cu publicul, o sărbătoare și un regal al dragostei pentru muzică și chitară. “Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii și mai ales tinerii să audă chitara. Nu contează unde cânți – spune Maxim Belciug – contează ce oferi cântând”.

Așadar, pe 25 august, e ziua chitarei și o sărbătorim în concert, împreună cu Maxim Belciug. Recitalul începe la orele 19:00 și are loc în Grădina Casei Universitarilor din str. Arthur Verona (intrarea vizavi de Grădina Icoanei).

Rezervări se pot face la adresa de email rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721.268.516. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro, mystage.ro, eventbook.ro sau în locație, înainte de începerea concertului.

https://www.facebook.com/events/1027862167915207

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.