Ilinca Tomoroveanu si Traian Stanescu – Cea mai frumoasa dependenta

de

N-a fost dragoste la prima vedere, cum se intampla de multe ori in lumea artistica, dar s-a dovedit ca formula lor a fost mai convingatoare. Ilinca Tomoroveanu si Traian Stanescu s-au cunoscut cu multi ani in urma si, la inceput, erau doar prieteni. Iubirea lor s-a nascut tocmai din revelatia ca au multe lucruri in comun. Treptat, a aparut o fascinatie intre ei si de-aici pana la dragoste n-a mai fost decat un pas. Sunt impreuna de o viata si azi marturisesc amandoi, cu glas ferm,
ca n-ar mai putea trai unul fara celalalt.

Impreuna, 24 din 24
Au fost colegi de teatru, au avut prieteni comuni, s-au tot intalnit in diverse cercuri, stateau in acelasi cartier si, urmare a tuturor acestor coincidente, s-au indragostit aproape brusc, desi dupa o lunga prietenie. Senzatia in sine a survenit subit, a fost o pasiune care s-a aprins deodata, pe terenul unei amicitii de substanta.
Actrita Ilinca Tomoroveanu lucreaza, inca din ultimul an de facultate, pe scena Teatrului National Bucuresti, pe care nu l-a parasit, de fapt, niciodata. A jucat si in multe filme, astfel ca a adunat un palmares coplesitor. De cativa ani buni, actorul Traian Stanescu este director artistic al TNB, asa ca soarta i-a apropiat si mai mult. Nu-i incomodeaza faptul ca muncesc in acelasi perimetru si sunt impreuna toata ziua, dimpotriva, si-au dorit asta dintotdeauna, sfidand astfel statisticile si scepticismul unora. 
S-au casatorit in 1977, au aniversat 33 de ani de casnicie si deja cifra e o legenda si o speranta pentru toti cei care mai cred in iubirile de-o viata. Prietenia care i-a adunat la inceput ii ghideaza si in prezent. Se sfatuiesc si se sprijina unul pe altul, aproape ca nu iau nicio decizie fara sa se consulte. Traian Stanescu este un barbat protector si atent la tot ce si-ar putea dori sotia lui. De cate ori ea incepe un proiect artistic nou, el ii este alaturi cu sfaturi si incurajari, menajand-o, totodata, si aparand-o de orice ar putea s-o distraga de la munca ei, de la starea creativa.
Nu-i este nici lui usor, ca director al unuia dintre cele mai importante teatre din tara. Raspunderea e uriasa, dar daca reuseste sa faca fata si moral, e pentru ca sotia lui, Ilinca, ii este alaturi neconditionat. Destinul lor se suprapune, practic, cu al Nationalului bucurestean, de care sunt legati cu aceeasi dragoste si dependenta care ii leaga si unul de celalalt. Un triunghi superb, de arta si iubire, ii tine impreuna si ii invata in fiecare zi sa traiasca frumos.

Casa cu flori
Asa cum multa lume probabil stie, actrita Ilinca Tomoroveanu este nepoata poetului Octavian Goga. S-a nascut la trei ani dupa moartea scriitorului, ce-i drept, dar amintirile copilariei din Rasinari o urmaresc benefic pana astazi. Si… la randul ei, e deja bunica! Traian si Ilinca au un fiu, Mihai, care e operator TV si care le-a daruit un nepotel, pe Victor Alexandru, rasfatatul en titre al familiei. Cei doi actori, care au adunat peste trei decenii de casnicie si o viata de prietenie si dragoste, locuiesc intr-o casa cocheta din centrul Bucurestilor. O casa plina de flori, de liniste, de cultura si pasiune.
Duc o viata discreta, nu atrag atentia niciodata asupra existentei lor cotidiene, care de altfel se deruleaza in special intre munca la teatru si casa. Sunt oameni retrasi, linistiti, Ilinca e o gospodina admirabila si cultiva bucuriile familiale clasice. Printre ele, gastronomia traditionala e un reper drag familiei. Traian e dependent de minunatiile pe care le gateste sotia lui, ea prepara atat bucate romanesti clasice, cat si sortimente din bucataria internationala. Cand ies in lume, o fac cu ocazia evenimentelor culturale, in special. Acelea sunt locurile unde cei doi pot fi vazuti cel mai des.
Accepta cu greu sa vorbeasca despre viata lor de cuplu, fiindca au senzatia ca nimic spectaculos din aceasta structura nu atrage atentia publicului, deci nu au motive de confesiune la scena deschisa. Se considera cei mai obisnuiti oameni de pe pamant, asta gratie unei modestii perfecte, care i-a marcat dintotdeauna.
Poate ca izolarea de galagia mondena a fost si aspectul care i-a ajutat sa ramana impreuna. Si-au aparat relatia de orice inconvenient si s-au obisnuit sa-si dea suficienta libertate de exprimare unul altuia, cat sa nu se simta constransi, sufocati de ceva. E o reteta care, in cazul lor, a functionat impecabil. Ilinca Tomoroveanu nu-si mai doreste nimic cu disperare. Ea stie si spune, de fiecare data, ca darul vietii ei e Traian Stanescu. Si e fericita.

 

Categorii:
Dragoste

Comentarii

  • Din 1977 pana in 2103 sunt cam….. 126 de ani! 😂 socotiti mai bine sau…. scrieti corect!

    Doina octombrie 4, 2017 11:09 pm Răspunde
  • Directorul artistic al teatrului este Doamna Ilinca Tomoroveanu . Cat despre anii de casnicie din 1977 pana in 2103 sunt cam 36 nu 33…nu? Ce ziceti?

    Laurag august 20, 2013 11:24 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *