Martian Pink, un diamant roz foarte rar, vandut la licitatie cu 17,4 milioane de dolari

de

Martian Pink, cel mai mare diamant roz scos vreodata la licitatie, a fost vandut cu 17,4 milioane de dolari – o suma care a depasit de doua ori estimarile -, au anuntat reprezentantii casei Christie’s, care a pus aceasta nestemata in vanzare, marti, la Hong Kong.

“Propus spre vanzare pentru prima data in ultimii 36 de ani, Martian Pink (…) a atins pretul extraordinar de 17,4 milioane de dolari, dupa o licitatie intensa care a durat zece minute”, a declarat Vickie Sek, coordonatoarea filialei din Asia a casei Christie’s.

 

Cumparatorul a dorit sa isi pastreze anonimatul.

 

Acest diamant de 12,04 carate, de un roz pur si intens, a apartinut bijutierului Harry Winston, care l-a vandut in 1976 unui colectionar anonim.

 

Potrivit presei internationale, nestemata a primit numele Martian Pink in 1976, acelasi an in care Statele Unite ale Americii au lansat cu succes doua sonde spatiale spre planeta Marte, primele trimise vreodata de omenire spre aceasta planeta.

 

In cadrul aceleiasi licitatii de la Hong Kong, un rubin birmanez a stabilit un nou record de pret, fiind vandut cu 551.000 de dolari pe carat.

 

Cel mai celebru diamant roz din lume apartine reginei Elizabeth a II-a. Diamantul Williamson Pink i-a fost oferit suveranei britanice cu ocazia casatoriei sale, din 1947. Avand 23,6 carate si o forma rotunda, nestemata a fost ulterior incrustata intr-o brosa.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *