Plimbari cu canotca pe Dambovita, sambata, alaturi de Ivan Patzaichin

de

Ivan Patzaichin ii invita sambata pe bucuresteni la o plimbare cu canotca pe Dambovita, in cadrul proiectului “Conecteaza-te la natura/ Plug to Nature” – demers pentru repunerea in circuit a raului Capitalei si recuperarea spatiului public adiacent Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Sambata, intre orele 10.00 si 13.00, bucurestenii se vor putea lua la intrecere in doua canotci dunarene de 10 + 1 locuri, pe ochiul de apa dintre Biblioteca Nationala a Romaniei si Podul Unirea, avandu-l alaturi, la carma, pe fostul campion Ivan Patzaichin. Bucurestenii vor putea testa cu aceasta ocazie canotca, o barca cu vasle creata pe baza experientei de competitie a lui Patzaichin, si se vor putea bucura de o zi de toamna pe apa, chiar in centrul orasului.
“Sa iesi cu barca pe Dambovita este ideea pe care vreau sa o propun bucurestenilor. Plimbarile cu barca ar putea deveni o activitate fireasca, de weekend. Ochiul de apa de la Biblioteca Nationala este cel mai potrivit pentru o plimbare si, pentru a va convige cat de simplu si de placut e sa iti petreci timpul pe apa, chiar in mijlocul orasului, va invit sambata la Biblioteca Nationala, pe terasa dinspre Dambovita unde dam startul plimbarilor cu canotca”, spune Ivan Patzaichin.
Canotca, o “inventie” a Asociatiei “Ivan Patzaichin – Mila 23”, este “o bicicleta a apelor” si serveste ca vehicul de agrement si de competitie. Construita din dorinta de a promova mestesugul romanesc, canotca este denumita asa dupa lotca de la care “imprumuta” materialul si dupa canoea de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral “made in Romania”, cu un design unic, facuta din lemn, preluand mestesugul marangozilor din Delta Dunarii. Canotca a facut in vara acestui an turul Europei, fiind folosita in competitii pe Dunare la Viena, Bratislava si Budapesta si la Festivalul Rowmnania de la Tulcea. Este, de asemenea, vehiculul propus pentru plimbari in Delta Dunarii, fiind disponibila turistilor prin Centrul de Ecoturism Rowmania de la Crisan.
Experienta de a vasli o canotca face parte din calendarul de evenimente al programului “Conecteaza-te la natura. Strategii de recucerire a urbanitatii”, de la Biblioteca Nationala a Romaniei, care mai include conferinte, ateliere, instalatii artistice in biblioteca si pe cheiuri si dezbateri de solutii pentru recuperarea Dambovitei, “raul uitat al Capitalei”.
Programul a debutat joi si se va incheia la 5 noiembrie, in urmatoarele zile urmand sa aiba loc mai multe proiectii de film – “Man with a movie camera” (regia: Dzinga Vertov, 1929), “Society of the Spectacle” (r: Guy Debord, 1973) si “Playtime” (r: Jacques Tati, 1967), dar si Conferinta Nationala de Ecoturism – “Lansarea standardelor europene pentru destinatii de ecoturism si a primei retele de ecoturism din Romania” si lansarea concursului international “Premiul Ivan Patzaichin pentru arta publica si inovatie in design – Destinatii de ecoturism din Romania”.
Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe pagina rowmania.ro.
“Conecteaza-te la natura” este o initiativa a Asociatiei “Ivan Patzaichin – Mila 23”, finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

 

Categorii:
Stiri

Comentarii

  • Am fost la plimbare. a meritat.

    Octavian octombrie 20, 2012 9:59 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *