fbpx

Simona Catrina – Vrei sa fii sotia odraslei mele?

de

Pe mine m-au iubit toate soacrele nelegalizate. De cate ori intram intr-o indragostire bilaterala, alesul nebuniei mele ma ducea negresit si la maica-sa, dupa cum venea si la mama. La inceput, toti aveau intentii serioase, deci – la scurt timp dupa ce se consumau, torential si senzual, intentiile neserioase.

Daca era dupa mamele iubitilor mei, m-as fi aflat la al cincilea mariaj, pregatin­du-ma de al saselea. Dar am observat o ciudatenie: multi barbati care n-au cordonul ombilical taiat nici la 40 de ani reusesc totusi sa-l intinda suficient cat sa ajunga in cu totul alta casnicie decat voia mami. Si cum dumneaei ma voia pe mine, ramaneam amandoua cu buza umflata (si consolator inmuiata-n paharul cu vin in care ne inecam si amarul, si esecul grandios al operatiunii).
Mamuca unuia dintre iubitii mei s-a dat de ceasul mortii sa ma convinga sa-i fac aluia un copil, cu sau fara voia lui, ca-l creste ea cica, numai sa-l agat cu ceva pe fiu-su. Am refuzat politicos tratatia: nu, multumesc, nu trebuie sa va deranjati. Am schimbat subiectul cu un viraj periculos. Nu de alta, dar se apucase deja sa-mi prezine in Power Point modalitati prin care sa-l pacalesc pe odo­rul ei si sa-i fur cromozomii. Iar eu presimteam ca, daca las conversatia sa se desire pana la capat, n-am sa mai fac sex in viata mea, decat dupa psihoterapie.
Alta femeie vesnic neconsolata e mama unui tip pe care l-am iubit ani de zile. Si el ma iubea, fapt care a condus catre demararea procedurii de logodna. Cu doua luni inainte de nunta, el si-a regasit o hiperdragoste din liceu si a parasit ostilitatile nuptiale. Eu si ma-sa l-am plans vreo cateva luni (nici ea nu-l mai vazuse, ca-l renegase de cand umbla cu proasta – calificativul ii apartine).
Cand am vazut noi ca nu-i chip sa-l recucerim, ma-sa si-a pierdut mintile si, in disperare de cauza, mi l-a prezentat pe un nepot de-al ei. Renascuse-n ea nadejdea ca raman in familie. Abia atunci, cu greu si jale, am reusit s-o de­za­ma­gesc, fiindca asta era cam tampitel – baiat bun, dar naprasnic de plicticos. Iar eu nu l-am vrut. M-am straduit din rarunchi, dar dupa o seara la restaurant in care mi-a povestit el opt filme SF, am cedat nervos.
Inca mai sufar dupa ultima cat p-aci soacra. M-am despartit sfasietor de ea anul trecut, tinandu-ne de mana doua ore pe malul Lacului Ontario, dupa ce ma despartisem de fiu-sau prin telefon.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.