fbpx

Opera Națională București prezintă „Tosca” și „Lacul Lebedelor” în cadrul Seri de Operă Online

de

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Tosca” de de Giacomo Puccini și „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Astfel, luni, 30 martie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele și light design-ul lui Mario De Carlo, eveniment din 30 martie 2019.

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu, eveniment din 17 noiembrie 2016, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

TOSCA de Giacomo Puccini

 

Luni, 30 martie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

 

(Trailer Tosca – Opera Națională București)

 

Impresionanta operă, care a avut la bază o piesă de teatru a dramaturgului francez Victorien Sardou, „Tosca” este, fără doar și poate, o dramă puternică, asemenea vieții din care a fost eliminată orice scenă plictisitoare. O tragedie a unei mari iubiri – cea dintre o celebritate a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi, cu realități istorice precum domnia Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia și sora Mariei Antoaneta și de înfrângerea în final a Austriei asupra lui Napoleon în bătălia de la Marengo.

 

Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-și reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului.

 

 

LACUL LEBEDELOR de Piotr Ilici Ceaikovski

 

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

 

(Trailer Lacul Lebedelor – Opera Națională București)

 

 

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

 

Muzica baletului a fost admirată de toată lumea încă de la prima reprezentație. Contemporanii lui Ceaikovski au fost uimiți de caracterul ei nou și de aspectul ei simfonic. Mai târziu, Ceaikovski avea să spună: Baletul este și el o simfonie. Curând, compoziția avea să devină cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor.

 

Opera Națională București va transmite săptămânal online două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituției. Înregistrările vor fi redate în fiecare zi de luni și joi, începând cu ora 18:30 pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

 

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis,   Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.