fbpx

Activia de la Danone – Poveste de dragoste si sanatate

de

Are o multime de calitati care il fac sa fie unul dintre alimentele cele mai iubite in intreaga lume. O parte dintre ele le-am auzit des in ultima vreme, reamintite mai ales de glasul sonor al Mihaelei Radulescu, mare consumatoare de iaurt de o viata intreaga: iaurtul e un aliment sanatos, gustos, satios. Contribuie la hranirea corecta si echilibrata a organismului. Nu e deloc scump. E un factor de reechilibrare a dietei, in raport cu excesul de grasimi si glucide din alte categorii de alimente E usor de transportat si, daca ai o zi cu alergatura, nu-i o idee rea sa-ti ascunzi o cutie de Activia in poseta si s-o consumi ca alternativa savuroasa si gustoasa la cine stie ce bombe calorice, prajite si nepotrivite pentru orice meniu al sanatatii.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sunt lucruri simple si usor de crezut si retinut. Nu numai pentru ca Mihaela Radulescu e genul de om care face ce zice si, spre norocul nostru, al curiosilor, zice – fara retineri – ce face, nu doar pentru ca am vazut-o la ea acasa, stand la micul dejun si rasfatandu-se, printre altele, si cu un iaurt Activia sau, de-a lungul sedintei foto pe care am facut-o la Monaco, acolo unde ea traieste in cea mai mare parte a timpului, ne-am oprit cu totii pe marginea drumului de piatra, istorie si splendoare si am consumat cate un iaurt. Ci pentru ca omul a intuit de milenii beneficiile iaurtului si ale laptelui prins. Insa abia la inceputul secolului XX, recunoscutul savant Elie Metchnikoff, Director Adjunct al Institutului Pasteur, a fost primul care a explicat stiintific beneficiile iaurtului pentru sanatate. Lucrarile sale privind imunitatea i-au adus Premiul Nobel pentru medicina in 1908. Un deceniu mai tarziu, in 1919, la Barcelona, aveau sa fie produse primele iaurturi Danone, de catre Isaac Carasso. Interesat de lucrarile lui Elie Metchnikoff si ingrozit de numarul mare de copii suferinzi de tulburari intestinale, Carasso a decis sa produca iaurt cu bacterii lactice de la Institutul Pasteur si l-a botezat cu numele de alint al fiului sau, Micul Daniel – Danon in spaniola – caruia Carasso i-a adaugat un „e”…
Asa s-a nascut marca Danone, dintr-o poveste de dragoste, din dorinta de a face bine si de a da binele mai departe… Iaurturile Danone erau vandute la acea vreme in farmacii si erau recomandate de Colegiul medicilor. Astazi, Danone se consuma in peste 70 de tari, printre care se afla si Romania, unde portofoliul Activia cuprinde azi peste 20 de sortimente de iaurturi cu Bifidus Actiregularis.
Cum se produce iaurtul? Merita facuta o vizita la fabrica Danone din Bucuresti pentru a va convinge … Iaurtul este un produs simplu care se obtine din lapte in care se adauga fermenti, adica bacterii benefice, de origine pura, selectionati din produse lactate traditionale. Fermentarea laptelui inseamna de fapt ca bacteriile lactice descompun o parte din lactoza existenta in lapte si formeaza acid lactic, iar aceasta conduce la coagularea proteinelor si schimbarea starii acestuia din lichid in consistent, la gustul acrisor si la proprietatile digestive bine cunoscute de sute de ani ale iaurturilor. Fermentii folosii la prepararea iaurtului sunt produsi in fabrici specializate, in care conditiile de igiena sunt extrem de importante pentru a evita contaminarea bacteriilor utile cu bacterii de alterare. In fapt, fermentii sunt iaurturi concentrate si deshidratate in vid, la temperatura joasa (liofilizate). Arata ca niste graunte albe, ambalate in cutii precum cele de lapte.
De-a lungul anilor, Activia a adus consumatorilor sai mesaje autentice, menite sa ii ajute sa faca un pas inspre o viata sanatoasa, echilibrata, traita cu zambetul pe buze… Tema starii de bine care vine din interior si dintr-un stil de viata sanatos, beneficiile miscarii si ale mancarii u?oare, consumul de Activia in fiecare zi au fost reluate mereu in campaniile de comunicare ale cunoscutei marci de iaurturi. Iar anul 2014 a inceput in forta, cu provocarea „anul schimbarii in bine” din partea Activia, care a desemnat-o pe Mihaela Radulescu “Maestra Starii de bine”.
Cand o vezi cum arata si cat de tonica si pozitiva este, mergi firesc pe urmele Maestrei starii de bine… Bei sau mananci o Activia si adopti cu bucurie un stil de viata activ si o alimentatie sanatoase si echilibrate, pentru ca tanjesti si tu dupa un abdomen suplu si dupa permanenta stare de bine. Iar faptul ca Activia este iaurtul probiotic numarul 1 in lume, ca fiecare portie de iaurt Activia contine, pe langa fermentii obisnuiti din iaurt, si fermenti Bifidus Actiregularis, ca iaurtul este o excelenta sursa de calciu sunt tot atatea argumente pentru a crede in 2014 ca An al schimbarii in bine cu Activia.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.