fbpx

Andreea Esca: Nu a existat nicio perioadă în viața mea în care să nu iubesc sau să nu fiu iubită

de

Face o emisiune la radio, prezintă jurnalul de seară la Pro Tv de 20 de ani, a deschis recent revista online A List Magazine și este mamă fără bonă a doi copii mărișori, căci Aris are treisprezece ani și Alexia face șaisprezece – ceva mai puțin decât anii iubirii și ai căsniciei sale fără cusur cu omul de afaceri Alexandre Eram.

Fotografii PR PRO TV și arhiva personală

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ANDREEA ESCA: Mi se părea că este mai tare decât mine. A fost prima dată când am zis că nu cred că o să reușesc cu băiatul ăsta. În sfârșit îmi găsisem nașul.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum te-ai întâlnit cu Alex?

ANDREEA ESCA: Prima dată l-am văzut la o petrecere, la un restaurant pe malul lacului. L-am văzut printre oameni și mi-a plăcut foarte mult.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Deci frumusețea lui te-a atras…

ANDREEA ESCA: Da, da. Sunt și superficială, da. (râde) L-am văzut așa de frumos, și am întrebat o prietenă cine este băiatul acesta. Lavinia Sârbu, fosta soție a lui Adrian Sârbu, se ocupa de vestimentația noastră la Pro Tv pe vremea aceea și mi-a zis: știu eu, stă cu noi pe stradă, sacourile voastre le facem la fabrica unde lucrează el. Vrei să ți-l prezint? Îl cheamă Alexandru. Da, îi zic. L-a chemat și am început să vorbim. Mi-a spus că e francez. El era directorul fabricii. Lucra acolo pentru că tatăl lui îl cunoștea pe omul care avea această fabrică. El, nefăcând stagiul militar în Franța, avea varianta să se ducă într-o țară în curs de dezvoltare, să lucreze într-o uzină și să ajute țara să se dezvolte. Venise în România, la prietenul tatălui lui, el neavând nicio treabă cu țara noastră, mama lui fiind franțuzoaică, iar tatăl lui, un arhitect armean care trăiește la Paris. I-am zis Laviniei ca data viitoare când se duce la fabrică, să îmi spună și mie, că trebuie să merg neapărat. M-am dus la fabrică, m-am prefăcut interesată de tot ce e acolo, dar el nu m-a sunat. Ne-am mai dus o dată, tot degeaba… Apoi am auzit că pleacă în vacanță și am înțeles că era într-o relație. Am văzut că nu reacționează în niciun fel, dar eu am mai încercat. Trecuse vara, eu mă mutasem într-o casă nouă și zic: taci că îl sun acum și îi spun că îmi trebuie ușă, că aveau și uși la fabrica aceea.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Dar de ce nu te-ai lăsat totuși, de ce nu ai renunțat la el?

ANDREEA ESCA: Cum, dacă nu am atins proiectul?! (râde) Dar mi-a trimis pe altcineva, n-a venit el, așa că n-am rezolvat nici cu ușa. N-am rezolvat nici mergând la standul de baterii Fulmen pe care îl aveau la Saab, deși m-am dus în fiecare zi să fac reportaje acolo… Ba chiar la stand, într-o zi, era și cu fata aia cu care era el atunci…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Era urâtă, da?

ANDREEA ESCA: Nu, era superbă! Era superbă, dar… ce să facem? I-am zis „Bună” și am plecat. La un moment dat l-am invitat la jurnal. N-a venit, a zis că nu poate. Până la urmă, văzând că nu vrea și nu vrea, a început să îmi iasă din cap. Mi se păruse că făcusem tot ce puteam să fac. Am lăsat undeva în spate proiectul și mi-am văzut de viață.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Totuși… Până la urmă s-a întâmplat!

ANDREEA ESCA: Peste câteva luni, m-am dus la o petrecere la Vox Maris, cu prietenul meu care mă adusese la Soti. Cum stăteam noi la masă, pe cine văd? Pe el. Era cu un prieten! Când l-am văzut, a fost groaznic, s-a reactivat totul, că eu nu sunt în stare să abandonez! (râde). L-am văzut și i-am zis că mi-a rămas dator, că nu a venit la jurnal. O să vin, a zis el. I-am spus eu când să vină și am plecat. Dar în ziua aia nu a venit! Atunci am zis: Gata! Dar am primit un fax haios, cu un desen cu un om care își smulgea părul din cap și în care scria că îi pare rău că nu a putut să ajungă. Era chiar foarte haios scris. Și a doua zi a venit după jurnal și m-a așteptat cu flori. Ne-am dus la un restaurant și, gata, s-a rezolvat. Din ziua aceea am rămas împreună. Am început să ne vedem, apoi eu am plecat să fac un reportaj la Poiana Brașov, a venit după mine pe-acolo.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Deci totul s-a potrivit perfect, până la urmă i-a plăcut de tine…

ANDREEA ESCA: Da, dar după câtă vreme i-a plăcut?!!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Când ai știut că asta este povestea vieții?

ANDREEA ESCA: Eu cred că am știut de atunci, de la bun început. Însă aveam această senzație că este prea bine, că mi-era frică. Când e prea bine, ți-e frică câteodată. Am știut clar că vreau să fac copii cu el, mi se părea frumos și bine educat, mă susținea, mi se părea un om cu extrem de multe calități.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Ai făcut și o expoziție pentru el, nu?

ANDREEA ESCA: Mama lui este anticar, are un magazin de antichități la Paris, iar el este foarte pasionat de tot ce înseamnă artă. După seara cu restaurantul, în următoarea seară m-a dus prin niște catacombe despre care nu știam că există în București, prin niște mansarde unde erau tot felul de tablouri ale unor pictori români despre care eu habar nu aveam și așa a început și pasiunea mea pentru pictură. Am început să învăț să pictez. Make-up artist-ul meu de la Pro Tv din vremea respectivă era un domn care la bază era pictor. El a început să mă învețe câteva lucruri. Și așa am început să asimilez din pasiunile lui.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum a primit expoziția, ce reacție a avut?

ANDREEA ESCA: Nu l-am întrebat, dar cred că a fost plăcut surprins. Încet, încet s-a transformat într-o relație foarte frumoasă pentru că eu am descoperit în el un om care m-a susținut și m-a ambiționat foarte mult, iar eu am nevoie de asta. Sunt tipul de om căruia din când în când trebuie să îi dai câte un zvâc și după aceea merge perfect până la capăt. Înainte, o aveam pe mama care îmi tot zicea: du-te, du-te. Mi se pare că a înlocuit-o pe mama din acest punct de vedere. De multe ori eu nu mai am chef, nu mai pot și îmi spune: hai că poți, o să îți placă, ai să vezi, haide. Pe urmă sunt bucuroasă că am mers.

Mi se părea că eu o să-l nasc pe Iisus Hristos, că nimeni nu mai e ca mine și că nu există minune mai mare decât să crească în mine un alt om, iar mie să nu îmi explice nimeni pentru că nu am să cred niciodată că are legătură cu știința. Nu pot să înțeleg cum din niște substanțe poate să iasă un om care are suflet și minte, trăiri și emoții.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum te-a cerut de soție? Cum ai rămas gravidă?

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pagini:  1 2 3 4 5

 

Categorii:
Interviuri

Comentarii

 • Pingback: Andreea Esca, amintire dureroasă din copilărie: ”Ne dădeau câte una peste fund, ca la cal” | Muntenia News

 • Pingback: Andreea Esca, amintire dureroasă din copilărie: ”Ne dădeau câte una peste fund, ca la cal”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.