fbpx

Canal 33 devine canal de știri și informații, iar numele său se schimbă în Canal 33 HD

de

Un nou pas în evoluția postului de televiziune Canal 33 vine odată cu repoziționarea sa editorială și tehnică. Dintr-o televiziune de business, Canal 33 devine canal de știri și informații, cu transmisie HD.

Canal 33 este singura televiziune din România care deține un record mondial pentru un maraton de transmisie în direct, obținut prin intermediul fondatorului televiziunii, jurnalistul și scriitorul Alexandru Răducanu. În martie 2020, acesta a doborât recordul de emisie neîntreruptă live cu un maraton de 72 de ore care s-a încheiat în dimineața zilei de 17 martie 2020, ziua în care televiziunea aniversa trei ani de la prima emisie live. Recordul lui Alexandru Răducanu a fost înregistrat în numele televiziunii întregi, iar victoria a fost atribuită și certificată de către Guinness World Records pe numele televiziunii.

Alexandru Răducanu a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului transformarea postului de televiziune dintr-unul de business într-un post de știri și informații, cu transmisie HD și a argumentat astfel în În faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului:

“După cum ştiti, Canal 33 a început ca un program micuţ şi a crescut an de an cu răbdare. A trecut de la un post cu un program de 6 ore la 24, apoi de la local la naţional. Am introdus foarte multe emisiuni de analiză politică internă şi internaţională. Ne propunem ca postul să se transforme într-o staţie autentic informativă şi de ştiri. Ne dorim ca această staţie să fie receptionată la calitatea pe care o emitem, de aceea solicităm să rămânem doar HD.”

Despre înființarea postului de televiziune Canal 33, Alexandru Răducanu a vorbit într-un interviu pe care ni l-a acordat imediat după obținerea certificatului recordului mondial al televiziunii, în primăvara lui 2020.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Când și cum ți-a venit prima dată ideea de a fonda acest canal de televiziune și cât a durat până la ieșirea lui pe piață?
Alexandru Răducanu: Ideea a venit prin 2012, când am întâlnit un norvegian, Rune Heivang. Un maestru spiritual tânăr, venit să ne vorbească despre iubire. Forța lui Rune nu consta în ceea ce spunea, cât în starea pe care o genera. Iar acea stare nu putea fi prinsă în cuvintele unei cărți sau ale unui articol. Ca acest gen de oameni să ajungă la mulți oameni și oamenii să perceapă în mod real ce au ei de transmis, ca stare, ca energie, am realizat că este nevoie de o televiziune. Mi-a luat cinci ani să o pornesc și, iată, încă trei ca să intrăm pe cablu. Drumul unei televiziuni independente nu e deloc simplu. Canal 33 este ceva unic nu doar în România, ci în lume. Nu există nicăieri un astfel de mix între business, actualitate, dezvoltare personală, cultură, spiritualitate. Sunt foarte mândru de oamenii care au rezonat și au venit să sprijine proiectul, implicându-se pro-bono în dezvoltarea lui, pentru că au rezonat cu valorile postului și cu libertatea de expresie oferită.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Au fost momente atât de grele, în cei trei ani de Canal 33, încât te-ai gândit să renunți, să închizi, să vinzi – să ieși cumva din proiect?

Alexandru Răducanu: Da, au fost. Dar eu sunt un om foarte încăpățânat, dacă îmi pun ceva în cap cu adevărat, doar două lucruri se pot întâmpla: să reușesc, sau – ad litteram!- să mor încercând.

Interviul integral poate fi citit AICI.

Alexandru Răducanu este jurnalist, editor, scriitor și psiholog, are un MBA Romano-Canadian în marketing și a urmat cursurile susținute de Academia Națională de Informații pentru lideri din România pe care au ocazia să le facă doar miniștri, parlamentari, primari sau directori de instituții guvernamentale. De-a lungul anilor a publicat multe cărți ca autor și a sprijinit alți autori să-și facă cunoscute cărțile. A manageriat toate verigile lanțului de afaceri, de la producție, distribuție, promovare și sponsorizări. A lansat publicații de bussines și evenimente, între care amintim The Marketer și Bussines Woman, o publicație pentru femei, care a avut-o pe Andreea Marin ca director editorial.  În martie 2017 a fondat postul Canal 33.

 

Fotografie de Paul Buciuta

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.