fbpx

Ce stil de snowboard poți încerca dacă ești începător?

de

Snowboarding-ul este un sport de iarnă apreciat, pe care din ce în ce mai multe persoane îl preferă pentru experiența unică pe care o au în timpul practicării acestuia. Această activitate diferă de schi, pentru că îți permite o mai mare libertate a mișcărilor și dezvoltarea unei modalități proprii de a te da cu placa.

 

Dacă vrei să începi să practici snowboardingul, trebuie să știi care sunt principalele stiluri potrivite pentru începători. Apoi, poți să treci treptat și la modalitățile de a te da cu placa pentru cei experimentați sau pentru competiții. Cheia este să exersezi cât mai mult stilurile mai accesibile, prin intermediul cărora vei învăța mișcările de bază care-ți vor permite să faci performanță.

 

Iată principalele stiluri de snowboarding pe care le poți încerca:

 

Freeride

 

Freeride este cel mai avantajos stil pentru începători, pentru că nu impune anumite reguli care pot fi greu de urmat când te familiarizezi cu snowboardul. Acesta presupune că poți să te dai în orice zonă a pârtiei, făcând cât de multe trickuri vrei, dar nu ești limitat la zona acesteia. Mulți boarderi care practică acest stil preferă să se dea off-piste.

 

Freestyle

 

O altă opțiune pentru începători este și să se dea freestyle. Acest stil poate fi practicat mai ales în snowparkuri, pentru ca presupune să faci diferite trickuri pe rampele special amenajate, pe care pe pistă nu le-ai putea face.

 

Slopestyle

 

Odată ce ai căpătat un minimum de experiență în practicarea stilului freestyle, poți trece la o variație a acestuia, slopestyle. Acest lucru înseamnă să te dai pe o pârtie cu numeroase tipuri de obstacole, precum rails și jumps.

 

Jibbing

 

Tot după ce ai exersat freestyle suficient de mult timp, poți încerca și stilul jibbing, în cadrul căruia trebuie să faci trickuri pe bușteni, bănci, rampe din beton, pietriș și în alte locuri special amenajate sau din natură.

 

All Mountain

 

All Mountain desemnează în primul rând o categorie de board-uri, care se potrivesc pentru orice condiții ale terenului. Folosirea acestora îți permite să adopți orice stil, în afară de cele speciale pentru snowpark, dar acest lucru nu înseamnă că poți să neglijezi faptul că ai nevoie de echipament de calitate, de exemplu de pantaloni pentru snowboard și o geacă care-ți oferă protecția necesară.

 

Alpine

 

Acest stil s-a dezvoltat din schiul alpin și poate fi practicat ușor de către oricine. În mod tradițional, această metodă de a te da cu snowboardul presupune să te dai downhill, dar recent a apărut și o subcategorie specială, hardboot snowboarding. Pentru a practica acest stil nou, trebuie să lași puțin mai spre față legătură și să-ți ții corpul înclinat în aceeași direcție, nu paralel cu placa. Cel mai important pentru a învăța repede este să ai echipamente pentru snowboard potrivite, care-ți oferă protecție suficientă împotriva frigului și a zăpezii. Poți găsi tot ce ai nevoie la Boarders.ro.

 

Acestea sunt cele mai ușoare stiluri de snowboarding pe care să le încerci când ești la început de drum.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.