fbpx

De ce prajelile nu sunt intotdeauna nesanatoase

de

De ani de zile, nutritionistii ne atentioneaza ca prajelile consumate frecvent cresc riscul de atac de cord, pe langa faptul ca ne aduc kilograme in plus. Cu toate astea, cantitatea de ulei consumata nu produce nici o diferenta in incidenta infarcturilor, sustine un grup de cercetatori spanioli, in urma unui studiu citat de Daily Mail.

Analiza a monitorizat alimentatia si metodele de gatire a 40.000 de oameni, cu varste cuprinse intre 29 si 69 de ani, timp de mai mult de 11 ani. Participantii au fost intrebati daca mancau alimente prajite, batute (precum ouale) sau sub forma de sote. Nici una dintre persoane nu suferea de boli cardiace in momentul inceperii studiului, dar la finalul acestuia, se inregistrasera 606 cazuri de afectiuni ale inimii si 1134 de decese. Totusi, spun specialistii, nu a existat nici o legatura intre bolile cardiace dezvoltate de subiecti si cantitatea de ulei pe care acestia o consumasera. Unul dintre medici a declarat ca studiul a demolat mitul conform caruia “consumul de prajeli face rau la inima”, insa atentioneaza ca, daca mancam frecvent alimente gatite prin prajire, ne putem astepta la “consecinte asupra starii de sanatate”. Cea mai comuna dintre acestea este acumularea in greutate, care poate provoca numeroase afectiuni.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *