fbpx

Documentarul despre tenismenul român Ilie Năstase, “Nasty”, în selecția Festivalului de la Cannes

de

NASTY, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. Filmul regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu va putea fi urmărit în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial. Festivalul de la Cannes va avea loc între 14 și 25 mai pe Riviera Franceză.

Este extraordinar că NASTY a fost selecționat anul acesta la Cannes. În Franța, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecția festivalului este o recunoaștere a muncii noastre de echipă și o dovadă că poți fi selecționat la Cannes și cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte și spre distribuția internațională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea și lui Ilie și s-a bucurat foarte tare”, a spus Tudor Giurgiu.

Unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film din lume, Cannes aduce pe covorul roșu sute de staruri internaționale care își prezintă cele mai noi filme. Printre invitații de anul acesta se numără cineastul George Lucas, care va fi omagiat pentru întreaga carieră, regizorul canadian Xavier Dolan, care va fi președintele juriului Un Certain Regard, regizoarea și scenarista Greta Gerwig, președinta juriului competiției, sau actorul Kevin Costner.

NASTY spune povestea carierei lui Năstase și a influenței pe care acesta a avut-o asupra tenisului. Personalități precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike) vorbesc despre român în documentar.

NASTY a avut premiera națională pe 16 aprilie la Sala Palatului din București. Peste 3000 de spectatori și invitați au urmărit filmul împreună cu Ilie Năstase. Printre invitații speciali s-au numărat Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi. Echipa NASTY se află într-un turneu de promovare a filmului care va avea săptămâna aceasta opriri la Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați și Brăila. Programul complet și detalii despre bilete sunt online – https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/

NASTY este distribuit în România de Transilvania Film. Producătorii filmului sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

NASTY este produs de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman, Superbet, cu sprijinul Mastercard. Filmul este realizat cu sprijinul Guvernului României, LIDL, Vodafone, Henkel România, CEC Bank, Regina Maria, HelpNet, Initative Media. Distribuit de Transilvania Film.

Parteneri media: KISS FM, MediaTRUST

///

Mai multe detalii despre NASTY:

https://www.facebook.com/nasty.themovie

https://instagram.com/nasty.themovie

https://tiktok.com/@nasty.themovie

 

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:

https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm

https://www.instagram.com/transilvaniafilm/

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· ·
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.