fbpx

Florence Welch, prințesa Castelului Bánffy: „Mulțumesc, România, pentru locul acesta minunat!”

de

Momente de mare emoție și de enormă frumusețe au trăit cei 55.ooo de spectatori din ziua a treia a festivalului Electric Castle, vineri seară, când Florence + The Machine, probabil cel mai așteptat headliner al ediției 2019 a festivalului de la castel, a reușit în mod paradoxal să recompună intimitatea într-o mare de oameni.

Pe scena pe care au cântat Florence + The Machine s-a aflat si Amber Galloway Gallego, cea care transpune muzica și mesajele ei minunate și pentru spectatorii cu deficiențe de auz în limbaj mimico-gestual, traducând nu doar textele muzicii, ci reușind să descrie vizual „densitatea” sunetelor, de la bas la frecvențe înalte – o inițiativă nobilă și admirabilă a organizatorilor festivalului de a face bucuria muzicii accesibilă și celor care, în mod obișnuit, nu au parte de ea.

Cunoscută pentru sensibilitate, dar și sinceritatea cu care își recunoaște punctele vulnerabile, solista Florence Welch i-a rugat pe toți cei prezenți să lase telefoanele, să se bucure de momentul prezent, să privească la cei din jur, și, astfel, să simtă cât sunt de conectați unii la ceilalți și să trăiască show-ul alături de ea. „Mulțumesc, România, pentru locul acesta minunat, sunt foarte fericită că mă aflu aici”, a spus Florence în timpul concertului.

Într-un show în care a vorbit mereu despre încrederea în sine și despre cât de important este să crezi în visele tale, Florence Welch a arătat vineri seară că se poate lăsa, la propriu, în mâinile publicului ei. Artista a coborât de pe scenă, a urcat peste gardul care o despărțea de public și, susținută de mâinile oamenilor, a continuat să intrepreteze hit-urile sale celebre.

CTC, The Vaccines și Sigma au construit programul zilei pe scena principală, într-un mixt complex de stiluri muzicale, care se regăsește, de altfel, peste tot în Electric Castle. Un punct fierbinte în festival a fost, ieri, Shizzle Stage unde peste 20 de artiști hip hop au reușit unul din cele mai lungi cypher-uri realizate vreodate în România. Astăzi, pe aceeași scenă, va avea loc mult așteptatul battle în care se vor confrunta nu mai puțin de 20 de concurenți: ei se vor „alerga” în flow-uri până la cel mai bun delivery.

EC Talks îi aduce în fața celor care au, pentru cinci zile, viză de flotant în Bonțida, pe Doru Trăscău, Cătălina Penciu, Patricia Blaj, Andi Vasluianu, Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Ioan Șandru.

Cei care sunt atașați de locul în care se desfășoară Electric Castle nu trebuie să uite că, până duminică inclusiv, pot susține restaurarea Castelului Bánffy printr-o modalitate foarte simplă. Pentru fiecare PET adus la Royal Bank of Plastic – stațiile de colectare selectivă de lângă Royal Market și Eco Stage -, Lidl va dona câte un leu pentru renovare. Inițiativa face parte din programul Environment First, ce-și propune să reducă amprenta ecologică a festivalului, să încurajeze colectarea selectivă și să contribuie la reducerea risipei alimentare.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.