fbpx

Ioana Marian – Ambasadoarea unei zile zen: Global Wellness Day Romania, 11 iunie 2016

de

O singura zi îți poate schimba viața! Este mottoul ales pentru ziua minunată de 11 iunie 2016, Global Wellness Day, care va aduce și în țara noastră cele mai frumoase activități ale sănătății și relaxării. Pentru cei care doresc să petreacă o zi de neuitat în Herăstrău,  programul activităților poate fi găsit AICI.

Marea Dragoste / revistatango.ro: De ce avem nevoie şi în ţara noastră de Global Wellness Day? Ce se schimbă, astfel, încet-încet, şi la noi?

Ioana Marian: Obiectivul nostru este să le arătăm românilor că de sănătate trebuie să avem grijă mereu, nu doar când suntem bolnavi. Să conştientizeze, prin activităţile spa şi wellness pe care le-am pregătit, că prin mişcare, meditaţie, respiraţie corectă, masaje şi terapii spa – ajung să se simtă mult mai bine atât fizic, cât şi psihic! Am speranţa că, prin tot ceea ce se va întâmpla în 11 iunie, chiar vom reuşi să facem un mic pas înainte! Sunt convinsă că la sfârşitul zilei participanţii vor conştientiza o mare schimbare în bine şi îşi vor dori să repete experienţa. În plus, cred că vor împărtăşi şi cu cei din jur efectele unei zile zen.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Este o tendinţă globală de a ne cere dreptul la linişte, la relaxare, la sănătate, o modă sau, pur şi simplu, o necesitate fără de care mergem spre extincţie?

Ioana Marian: Câte puţin din toate. Efectele stresului, ale agitaţiei permanente şi ale alimentaţiei haotice sunt vizibile peste tot în jurul nostru,sub diverse forme: depresie, cancer, diabet, atacuri de cord, accidente cerebrale la vârste fragede etc. Începem să clacăm de foarte tineri. Şi acest lucru se întâmplă deoarece nu există o cultură a prevenţiei, relaxarea este considerată o pierdere de timp (până ajungi în punctul în care să-i descoperi beneficiile).

Global Wellness Day a început acum 5 ani, la iniţiativa lui Belgin Aksoy, care a vrut să vadă din curiozitate dacă există printre atâtea alte sărbători internaţionale şi o zi în care să fie celebrată starea de bine. Răspunsul a fost negativ. Aşa s-a născut Global Wellness Day. De la an la an, proiectul se extinde în tot mai multe ţări din întreagă lume! Anul acesta va fi sărbătorit în 86 de ţări din 7 continente – în ziua de 11 iunie, sub sloganul: „O singură zi îţi poate schimba viaţa”.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Oamenii se plâng mereu că nu au timp sau nu au bani ca să se ocupe de ei. Ce le răspunzi- există vreun răspuns corect?

Ioana Marian: Timp şi bani găseşti întotdeauna. Dar doar pentru ceea ce îţi doreşti cu adevărat. Totul este să conştientizezi că prevenţia este o investiţie, nu o cheltuială. O investiţie în starea ta de bine – fără de care nu poţi fi nici performant la birou (indiferent câte traininguri de specialitate ai face), nici sănătos şi, automat, nici fericit.

Cum poţi obţine această stare de bine? Pe scurt, având grijă de corpul tău, de sufletul tău şi de mintea ta. Şi nu, nu este doar o sintagmă, starea de bine chiar se obţine numai atunci când toate cele trei sunt echilibrate. De exemplu, dacă suntem neliniştiţi (din orice motiv) – cu siguranţă nici nu ne vom putea concentra prea bine asupra jobului. Deci, trebuie să avem grijă şi de emoţiile noastre, nu doar de corp! Însă, aşa cum am mai spus, cu un corp sănătos, e mult mai uşor să fii echilibrat din punct de vedere emoţional. Şi abia ultimul plan este cel cognitiv – de care în general, noi, românii, chiar ne preocupăm încă de când suntem la grădiniţă. Dar nu prea am fost învăţaţi că mintea poate fi antrenată şi prin sport, meditaţie sau o simplă respiraţie abdominală corectă. Atunci când ne îngrijim de planul mental, devenim automat mai eficienţi.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cu ce să începem transformarea vieţilor noastre în centrul cărora să ne aşezăm pe noi?

Ioana Marian: Cu timp pentru noi. Dar timp de calitate. Nu mă refer la nopţi pierdute prin cluburi – care avem senzaţia că ne relaxează. Mă refer la timp pentru sine – în care să fii tu cu tine însuţi, să te linişteşti, să te regăseşti şi să-ţi pui ordine în gânduri. Pot să-ţi spun că pe mine mă relaxa dansul, dar, după ce au apărut copiii, n-am mai reuşit să ajung la cursuri. După o lungă pauză în care n-am acordat atenţie relaxării, am descoperit (întâmplător) spa-ul – de care am devenit dependentă (în special pentru masaje, dar mă liniştesc imediat şi atunci când fac baie cu sare şi uleiuri esenţiale). Treptat, mi-am îmbogăţit cultura în acest sens şi am descoperit şi alte terapii alternative: de exemplu, terapia cranio-sacrală (la Centrul Shakti – cu Florian Răducu), apoi am început să practic şi yoga (tradiţională) cu Avisek Majumdar – care este şi trainer în programele noastre corporate. Însă şi activităţile „mici” precum mersul pe bicicletă mă relaxează. Iar acum le practic pe toate acestea. Şi mă simt mult mai energică şi mult mai bine pe toate planurile!

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce se va întâmpla la Global Wellness Day România? Unde să venim şi pentru ce să fim pregătiţi?

Ioana Marian: Anul acesta, în România vom sărbători Global Wellness Day în două “direcții”:

 1. în centrele spa & wellness – din Bucureşti şi câteva judeţe – unde vor fi oferite GRATUIT mini-terapii spa, workshop-uri wellness, intrări la saune, piscine şi alte facilităţi – pe bază de programare: http://www.desprespa.ro/programări-global-wellness-day
 2. în parcul Herăstrău – zona Roaba de cultură – cu un eveniment care se va desfăşura între 10.00 – 19.00. Toate activităţile vor fi GRATUITE: yoga, pilates, Tai Chi, fitness, workshop-uri de nutriţie, de obiceiuri sănătoase, masaje, şi multe alte surprize. Inclusiv pentru copii avem program toată ziua. Astfel încât ei să descopere şi să simtă importantă unor activităţi wellness încă de mici: http://www.desprespa.ro/programări-global-wellness-day/Parcul-Herăstrău—Zona-Roabă-de-Cultură

În Herăstrău am organizat pentru fiecare oră din intervalul 10.00 – 19.00 cel puţin trei activităţi: două pentru adulţi şi una pentru copii. Cele pentru adulţi sunt: una dinamică (fitness / dans), şi una mai „statică” (yoga, Tai chi, pilates) – evident, se şi repetă astfel încât cine vrea să facă activităţi de toate genurile – să o poată face, timp avem. Iar pe cei mici îi aşteptăm cu: Tai chi pentru copii, dansuri, desen, jocuri de echipă: copil – părinte etc.

Marea Dragoste / revistatango.ro: În ce constă misiunea ta de ambasadoare a acestei zile?

Ioana Marian: Am onoarea şi bucuria de a fi ambasadorul acestui eveniment minunat, care permite tuturor cititorilor noştri să şi testeze foarte multe din ceea ce scriem de mai bine de cinci ani pe despreSpa.ro. Global Wellness Day este o mişcare socială, susţinută voluntar de un ambasador în fiecare ţară. Dar în cazul nostru, nu mă ocup doar eu – ci întreaga echipă despreSpa.ro. Misiunea noastră este să implementăm în România orice considerăm că „răspunde” sloganului Global Wellness Day: „O singură zi îţi poate schimba întreaga viaţă”. Colaborând de peste cinci ani cu cele mai selecte centre spa din România, evident că le-am implicat în această sărbătoare şi le mulţumim că au răspuns atât de frumos invitaţiei noastre! Chiar s-au străduit să ofere mostre din tot ceea ce au mai interesant pentru această zi (sâmbătă, 11 iunie). Repet, totul gratuit. Totul din dorinţa ca oamenii să testeze „pe pielea lor” efectele pe care ţi le produce o vizită la spa. Şi, în paralel, alături de trainerii despreSpa.ro (cu care desfăşurăm programele noastre wellness în companii) şi alţi colaboratori apropiaţi – care au vibrat imediat la ideea de a încerca să schimbăm ceva în mentalităţi – în ceea ce priveşte rolul prevenţiei şi beneficiile relaxării – am decis să profităm şi să organizăm şi un eveniment wellness „umbrelă” pentru toate vârstele, în aer liber. Cu susţinerea agenţiei Media Events şi a partenerilor de la Roaba de Cultură – evenimentul se va desfăşura în Herăstrău.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Dar misiunea ta pe acest pământ – dacă ai aflat-o deja?

Ioana Marian: Dacă stau să mă gândesc la cum am ajuns dintr-o carieră în sistemul bancar să mă ocup de domeniul spa, dar mai ales la cât de mult elan şi entuziasm am de când am conceput despreSpa.ro, tind să cred că aceasta este misiunea mea: să transmit, prin tot ceea ce facem la despreSpa.ro (şi partea de comunicare informativă pe site şi în revista, dar şi prin programele wellness corporate), că spa-ul nu este doar un răsfăţ, ci înseamnă SĂNĂTATE. Că merită să ne investim timpul în activităţi wellness, terapii alternative (de la diverse tipuri de masaje, saune, terapii balneare şi până la acupunctură, fitoterapie etc.) îngrijindu-ne astfel de sănătatea noastră. Este minunat că acum şi reprezentanţii departamentelor de resurse umane din companii au început să ineleaga că un angajat este eficient doar dacă se şi simte bine şi este sănătos – şi au devenit mult mai interesaţi să susţină introducerea programelor wellness la locul de muncă. În concluzie, dacă cineva chiar vrea să facă o schimbare, găseşte suficiente informaţii şi are parte şi de susţinere. Iar Global Wellness Day din 11 iunie este ocazia perfectă pentru a face primul pas! Vă aşteptăm!

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.