fbpx

Simona Catrina – Patru nunti si-o amanare

de

 

Dupa perioada intrebarilor din pubertate si-a raspunsurilor din prima tinerete, a inceput, si in viata mea (mai exact, in jurul vietii mele), vremea nuntilor. Invitatiile veneau maldar, ziceai ca organizasem concurs cu premii si taloane.  Nu mai pridideam sa domnisoresc pe langa miresele serioase. Devenisem experta in saritura dupa buchete de nunta, le prindeam ca Lobont. Stateam cuminte sa-mi puna voalul pe cap, cand i-l scoteau miresei. impotriva vointei mele, toate miresele mi-au scris numele pe pantoful lor, zice ca asa se face, ca sa se marite domnisoarele. Nunti la rand, m-au tot cocolosit, cu sau fara solicitarea mea – doar stiti ca toate miresele se simt datoare sa rupa un miez din fericirea lor si sa-l faramiteze in jur, sa mai ciuguleasca si altii.
Aveam doar 24 de ani cand bunica deja platea acatiste sa-mi dezlege cineva cununiile si se amara ca, desi tine toate posturile si se roaga, nimeni nu se milostivea. N-am avut niciodata curaj sa-i spun bunica-mii ca Dumnezeu, saracul, imi dezlega cununiile, dar eu mi le innodam, pe furis, la loc. Ma inrolam, viteaza, in cele mai necasatoribile scheme, in cele mai zvarcolite relatii.
si-n ziua de azi, in timp ce ea nu stie pe la ce manastiri sa mai plateasca, eu nu stiu cum sa-mi complic existenta mai tare.
Acum 15 ani, am fost domnisoara de onoare la nunta celei mai bune prietene. Iar cavaler de onoare era iubitul meu de atunci, care era destul de insurat. Preotul, vazand ca domnul cavaler i-ar putea fi tata mirelui, a avut o banuiala sinistra si l-a intrebat daca e cumva divortat, ca sa-i citeasca niste dezlegari.
El a spus, pe buna dreptate, „nu“. Imaginatia nu i-a mers preotului pana intr-acolo, incat sa-l intrebe daca era insurat. Si bine ca n-a intrebat, ca ne-ar fi stropit cu aghiasma si ne-ar fi dat afara.
La alte doua nunti, am fost cu cate cineva care imi era iubit, dar care, tot asa, n-avea cum sa-mi fie sot, in vecii vecilor. Unul se jurase ca nu se mai insoara, dupa ce-l lasase prima nevasta, iar altul spunea ca o sa se insoare cand si-o lua casa si masina. si cum era profesor de geografie, asta insemna ca niciodata. La alta nunta, am fost singura si mireasa m-a plantat, generoasa, la o masa cu trei burlaci. Pana am ajuns la friptura, aflasem ca unul era gay, unul era misogin si unul era amantul fiicei maritate a nasei. M-am distrat nemaipomenit, iar in zori am revenit, rasufland usurata, la viata mea linistita, langa iubitul meu neserios.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.