fbpx

Iurie Darie, in stare foarte grava. A suferit un accident vascular

de

Actorul in varsta de 83 de ani a fost internat in cursul zilei de sambata la Spitalul Universitar, apoi transferat de urgenta la Bagdasar-Arseni unde a fost supus unei noi interventii chirurgicale…

Iurie Darie este in prezent in stare foarte grava la Spitalul de Urgenta “Bagdasar-Arseni”, actorul fiind supus, in noaptea de sambara spre duminica, unei interventii chirurgicale pentru a i se elimina lichidul de la creier, insa a suferit un accident vascular cerebral.
La solicitarea presei, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Florian Bica, a declarat ca starea actorului este grava dupa ce a suferit accidentul vascular cerebral, pacientului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.
Actorul a fost transferat, sambata seara, la Spitalul Universitar Bucuresti la Spitalul de Urgenta “Bagdasar-Arseni”, unde in 21 mai actorul a fost operat pentru eliminarea lichidului de la creier.
Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta afectiunii mai vechi, pentru care a fost operat, de altfel, la Spitalul de Urgenta “Bagdasar-Arseni”.
Actorul Iurie Darie a ajuns, sambata, la Spitalul Universitar, cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie.
Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie post-operatorie, acumuland in continuare lichid la creier.
Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost dus, in 10 mai, la Spitalul de Urgenta “Bagdasar-Arseni” din Capitala, iar in 21 mai a fost operat pentru a-i fi scos lichidul acumulat in zona creierului.
Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in “Nepotii gornistului” – in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum “S-a furat o bomba” (1961), “Dragoste la zero grade” (1964), “Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971), “Fratii Jderi” (1974), “Ringul” (1983), “In fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), “Zambet de soare” (1987), “Oglinda” (1993), “Punctul zero” (1996), “Triunghiul mortii” (1999).
De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum “Troilus si Cressida”, “Umbra” si “Palaria”.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.