fbpx

Legenda lui Tarzan: suspans, aventură, iubire

de

Filmul intrat din 8 iulie pe marile ecrane nu seamănă deloc cu povestea mai mult hazlie în care un sălbatic frumos se bătea cu pumnul în piept și o înghiontea pe femeia apărută în viața lui, spunându-i “You, Jane! Me, Tarzan!”… Ci este o istorie alertă și vie, cu atmosferă modernă, deși acțiunea se petrece la 1800, cu dramatism și profunzime, cu un suspans nebun, care te ține cu sufletul la gură de la începutul până la sfârșitul filmului, cu imagini absolut splendide, cu replici pline de umor și scene a căror emoție te va face să lăcrimezi.

“Legenda lui Tarzan”, filmul adus de Freeman Entertainment în România, duce istoria inventată în seria de romane de aventuri scrise de Edgar Rice Burroughs mult mai departe, oprindu-se asupra relațiilor dintre personajele implicate și creând o desfășurare epică la capătul căreia nu poți să rămâi decât fermecat. Dragostea fără margini a lui Tarzan pentru Jane îl face să se întoarcă în lumea civilizată și să redevină ceea ce îi fusese sortit la nașterea într-o familie de nobili britanici, lordul John Clayton al III-lea. Dar, în urma unor intrigi ale epocii, este nevoit să revină în jungla din Africa, locul în care a crescut și a devenit o făptură cu totul specială, cu simțuri ascuțite la maximum și abilități supraomenești de a face față oricăror încercări. Iar alături de el este superba și curajoasa lui soție, care insistă să-l urmeze, în ciuda pericolelor…

Alexander Skarsgard (pe care l-am mai văzut în „Jurnalul unei adolescente” şi serialul HBO „True Blood”) este splendid și sălbatic, în rolul legendarului personaj creat de Edgar Rice Burroughs. Actrița australiană Margot Robbie, cea aflată într-o continuă ascensiune, pe care am văzut-o recent și în “Focus”, “Lupul de pe Wall Street” sau “About Time” împrumută eroinei sale nu doar frumusețea ei nepământeană, ci și ceva din caracterul său aprig, iar actorul dublu laureat al  Premiului Oscar, Christoph Waltz (premiat pentru„Ticăloşi fără glorie” și „Django dezlănţuit”) revine într-un rol negativ pe care, ca de obicei, îl interpretează magistral. Alături de nominalizatul la Oscar Djimon Hounsou („Diamantul sângeriu” şi „Gladiatorul”) și  laureatul Oscar Jim Broadbent („Iris”) , ei formează o echipă de actori excepționali, în stare să pună în mișcare viziunea amplă a regizorului David Yates.

Nu ai cum să pleci din sala de cinematograf decât absolut fermecat. Mai ales dacă vezi filmul în sala IMAX de la Cinema City, unde imaginea este desăvârșită și sunetul perfect, sau în extraordinarul format 4DX, dar, până la urmă, oriunde te-ai bucura de povestea de dragoste, aventură și curaj, vei rămâne cu magia unei povești uimitoare în suflet. Și, ca să păstrezi magia cât mai mult cu putință, te vor însoți, multă vreme de acum înainte, acordurile unui nou cântec marca Hozier…

 

 

Despre film

  • „David este un vizionar şi a lucra cu el a fost o experienţă uimitoare”, a spus Margot Robbie despre regizorul filmului. „Atmosfera pe un platou unde se filmează o peliculă este creată de regizor, iar la aceste filmări a fost o plăcere să lucrez. Datorită lui David. El ştie cum să ceară lucruri cu calm”.
  • Cu toate că Tarzan şi Jane sunt personaje ficţionale, interacţionează cu două personalităţi care sunt bazate pe oameni care chiar au existat: George Washington Williams, un soldat curajos care a devenit binefăcător, interpretat de Samuel L. Jackson şi principalul personaj negativ, Leon Rom, interpretat de Christoph Waltz.
  •  Nu toate întâlnirile sunt cu oameni. „Legenda lui Tarzan” are şi o gamă largă de creaturi minunate. Cu toate acestea, niciun animal nu a fost folosit pentru a face acest film. David Barron accetuează: „Nu am folosit animale adevărate, pentru că este foarte greu să găseşti animale sălbatice, feline, elefanţi, maimuţe, să faci cu ele ceea ce-ţi trebuie pentru film şi să o faci cât mai blând cu putinţă, fără să le chinuieşti, tratându-le aşa cum trebuie să fie tratate. Având în vedere evoluţia tehnologiei din zilele noastre, acest lucru nici nu a fost necesar. Animalele create pe calculator fac exact ceea ce vrei tu să facă, când vrei tu să facă, iar asta e minunat”.
  • Coordonatorul pentru efecte vizuale Tim Burke a colaborat cu mai multe firme de specialitate, între care Framestore, MPC şi Rodeo FX, pentru a aduce pe ecran menajeria necesară într-un mod extrem de credibil. În cazul fiecărui animal în parte, echipele au început prin a urmări documentare, pentru a studia comportamentul diferitelor animale în sălbăticie. Unii au mers şi la grădina zoologică, pentru a urmări mişcările animalelor şi pentru a vedea diferenţele de comportament în captivitate faţă de sălbăticie. Pornind de la aceste materiale, animatorii au creat o faună africană, pe care o puteţi vedea în film, care include gorile, lei, elefanţi, gazele, zebre, hipopotami, struţi, crocodili şi multe alte animale.
  • Echipa din spatele camerelor i-a inclus pe directorul de imagine Henry Braham („Busola de aur” şi „Gardienii galaxiei vol. 2”), scenograful laureat al Premiului Oscar Stuart Craig („Legături periculoase”, „Pacientul englez”, filmele „Harry Potter”), editorul Mark Day („Harry Potter şi Talismanele Morţii” – părţile 1 şi 2) şi creatoarea de costume Ruth Myers, nominalizată la Oscar („Emma”). Muzica este compusă de Rupert Gregson-Williams („Oameni mari şi fără minte”)
  • „Legenda lui Tarzan” a fost filmat în studiourile Warner Bros., Leavesden, în Gabon, Africa, dar şi în locaţii din Italia şi Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI INTERVIUL cu Christoph Waltz: Mitologia și poveștile de acest gen există pentru a da sens lumii în care trăim

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.