fbpx

Matt Damon a refuzat un rol în filmul Avatar, care i-ar fi putut aduce 250 de milioane de dolari

de

Actorul Matt Damon, cunoscut publicului pentru rolurile sale din filme precum Salvați soldatul Ryan, The Martian, Jason Bourne, Identitatea lui Bourne, Ocean’s Eleven – Faceți jocurile! sau Stillwater, a fost pus uneori în ipostaza de a refuza unele roluri în favoarea altora, ținând cont că ofertele pe care le primește în mod constant nu sunt deloc puține.

Prezent în cadrul unei emisiuni TV la CNN (Who’s Talking to Chris Wallace), Matt Damon a povestit că, în 2009, i s-a oferit rolul principal din celebrul film Avatar al lui James Cameron. Mai mult decât atât, propunerea a venit la pachet cu un procent pe care l-ar fi primit din încasările aceste producții.

Conform propriilor calcule, decizia de a refuza să joace în Avatar l-a împiedicat să câștige o sumă de aproximativ 250 de milioane de dolari, ținând cont de oferta pe care o primise și de rezultatele financiare obținute de film de la lansare și până acum.

De ce nu a jucat Matt Damon în filmul Avatar

“Sigur sunt cei mai mulți bani pe care un actor i-a refuzat vreodată”, a spus Matt Damon, care a explicat însă că a fost nevoit să își respecte la acea vreme alte angajamente în cadrul unor proiecte în care confirmase deja implicarea.

Damon se ocupa atunci de producția seriei Bourne, în care a jucat între 2002 și 2016 – nu mai puțin de 5 filme thriller. În urma refuzului său, James Cameron l-a distribuit în rolul principal pe Sam Worthington, care a jucat alături de Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Joel David Moore și Michelle Rodriguez în primul episod al cunoscutei francize. Cu aproape 3 miliarde de dolari, Avatar a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, deci a fost un succes epic.

Printre filmele în care a jucat Matt Damon se remarcă Rounders, o dramă din anul 1998 despre lumea underground a pokerului cu mize mari. În regia lui John Dahl, filmul nu s-a bucurat inițial de o audiență pe măsura așteptărilor, dar a devenit un hit în urma dezvoltării incredibile a pokerului online după anul 2000. Pasionații acestui joc de noroc în care abilitățile și experiența sunt definitorii pot juca în prezent poker online pe platforme licențiate inclusiv în România, în deplină siguranță și legalitate.

Actor, scenarist și producător de film american, Matthew Paige “Matt” Damon a intrat în galeria vedetelor de succes de la Hollywood mai ales după rolul pe care l-a interpretat în filmul Good Will Hunting, al cărui scenariu l-a scris împreună cu prietenul său Ben Affleck – de asemenea un mare nume în industria cinematografică americană.

Oppenheimer, cel mai nou film cu Matt Damon, acum în cinematografe

Matt Damon, care anul acesta va împlini 53 de ani (pe data de 8 octombrie), joacă acum în unul dintre cele mai apreciate filme ale anului, Oppenheimer, a cărei premieră a avut loc recent în cinematografe. Oppenheimer este un film încadrat în genurile dramă și thriller cu o durată de aproximativ 3 ore, deci o poveste complexă, cu o densitate ridicată a faptelor prezentate.

Scris și regizat de Christopher Nolan, acest lungmetraj prezintă viața lui J. Robert Oppenheimer, un fizician teoretician care a jucat un rol de bază în dezvoltarea primelor arme nucleare. Numele său se leagă de controversatul Proiect Mangattan, deschizând epoca atomică.

Matt Damon apare în rolul generalului Leslie Groves. În rolurile principale îi regăsim pe Cillian Murphy (Oppenheimer), Emily Blunt (soția lui Oppenheimer, Katherine „Kitty” Oppenheimer) și Robert Downey Jr. (Lewis Strauss, un membru senior al Comisiei pentru Energie Atomică a Statelor Unite).

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.