Monica Davidescu: Colindatul, covrigii cu ceai si cadourile putine mi-au umplut copilaria

de

Actrita Monica Davidescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca isi petrece Craciunul in familie, la casa surorii sale de la Breaza, prilej cu care si-a amintit de sarbatorile copilariei lor, cand ziua de ajun, colindatul, covrigii cu ceai si cadourile foarte putine primite erau o incantare.

“Eu am patit accidentul acela la ‘Dansez pentru tine’ si, pentru trei saptamani, nu am voie sa pun piciorul jos, asa ca am hotarat sa facem Craciunul la Breaza, la sora mea, unde sunt deja cu fetita. A venit si Mosul, ne-a adus bradut si fetita mea a fost si la gradinita de aici si a primit deja cadouri. S-a dus si a doua oara, sperand ca va mai primi ceva”, a spus razand Monica Davidescu, sotia lui Aurelian Temisan.
Ea a mai spus ca, in acest an, in familie, redescopera Craciunul traditional. “Avand in vedere ca ne-am reintors in familie, ma bucur sa redescopar Craciunul traditional, cu colinde si cu impartit de covrigi si nuci. Imi amintesc ca, pe cand eram mici, mergeam toti copiii din sat la colindat, luam la rand toate casele din sat si ne bucuram enorm pentru fiecare covrigel primit, pentru ca atunci asta ne dadeau oamenii. Si colindam de obicei in noaptea de 23 spre 24 decembrie si apoi ne numaram covrigii din desaga cu o placere foarte mare si ii mancam a doua zi cu ceai. Era o incantare. Ne bucuram foarte mult si de putinele, foarte putinele daruri pe care le primeam de la tatal meu de la serviciu. Era o mare incantare cand gaseam o pereche de sosetute sau o pereche de manusi sau opt bomboane de pom sau doua portocale”, a spus Monica Davidescu.
“Acum chiar am depanat amintiri cu sora mea si am gasit patru globulete de pom din cele sase pe care le aveam in copilarie. Eram foarte fericite pe atunci ca aveam sase globulete, cate doua de fiecare, fiind trei surori. Lucrurile putine ne-au umplut copilaria mai mult decat abundenta de acum, cand nu mai stim ce sa le cumparam copiilor si ei tot nu sunt multumiti Ziua de ajun, colindatul, covrigii cu ceai si cadourile foarte foarte putine care veneau de la serviciul tatalui mi-au umplut copilaria. Sunt cele mai frumoase amintiri de Craciun”, a mai spus Monica Davidescu.

  • Credit: ARTISTA PHOTO AGENCY
  • Title: COPYRIGHT 2010: PAUL BUCIUTA/ ARTISTA

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *