fbpx

Netflix lansează primele imagini din PARTEA 1 pentru ultimul sezon din THE CROWN

de

Partea 1 a ultimului sezon al THE CROWN va debuta pe Netflix pe 16 noiembrie. Primele patru episoade descriu relația care înflorește între Prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina care a adus cu sine consecințe devastatoare.

Vorbind despre rolul ei din acest sezon, Elizabeth Debicki (Prințesa Diana) a precizat: „Cred că este o provocare cu adevărat unică pentru un actor, să portretizezi acele vremuri. Am avut încredere totală în direcția emoțională pe care Peter a creat-o pentru noi. Este interpretarea lui și cred că a avut sens din punct de vedere emoțional pentru mine, așa că m-am agățat de acest aspect. Pentru că, evident, este o poveste devastatoare și are o încărcătură emoțională puternică.”

Atât pentru Dominic West (Prințul Charles), cât și pentru Imelda Staunton (Regina Elisabeta a II-a), există o ușurință, dar și o înțelegere profundă în ceea ce privește abordarea personajelor în două sezoane consecutive. Imelda Staunton spune: „Port cu mine acest personaj de ceva timp, așa că pot să spun că m-am simțit mai confortabil de data asta. Îmi place liniștea și capacitatea ei de a nu se lăsa copleșită de tot ceea ce i s-a întâmplat constant – de-a lungul întregii vieți – în jurul ei.”

Dominic West spune despre Prințul Charles: „Cred că simțea o tristețe profundă și o adevărată compasiune și ceea ce este grozav la THE CROWN este că îți oferă șansa de a vedea aceste persoane publice în viața lor privată. Am bănuit că viața lui privată a fost destul de emoționantă și chiar așa l-am și jucat… Cred și sper că ceea ce am transmis este plin de compasiune, dar totuși bine echilibrat. „Am vorbit cu mulți oameni care l-au cunoscut pentru că a cunoscut o mulțime de oameni. Probabil că a întâlnit mai mulți oameni decât orice alt membru al familiei, cu excepția reginei și a prințului Philip. Aproape toată lumea are lucruri extrem de calde de spus despre el.”

Salim Daw a trăit foarte intens interpretarea lui Mohamed Al Fayed: „Ador acest personaj. Îl iubesc atât de mult și îmi place să-l portretizez pentru că îl iubesc. În acest sezon, este foarte uman, dar și foarte colorat. Este și aspru uneori, chiar foarte aspru, dar și amuzant deopotrivă, asemenea unui copil – cu fiul lui este uneori foarte, foarte aspru, dar îl și iubește foarte mult și publicul va vedea asta și va simți exact ceea ce descriu acum.”

Iar Khalid Abdalla a spus despre rolul fiului său, Dodi Fayed, că: „A fost onoarea vieții mele să fac parte din acest proiect, să fiu parte din echipa THE CROWN și să îl interpretez pe Dodi”

De la sosirea pe Netflix în 2016, The Crown a fost nominalizat și a câștigat mai multe premii, inclusiv 15 nominalizări la BAFTA, 10 nominalizări la Globul de Aur (inclusiv 4 victorii), 69 nominalizări la Emmy în 5 sezoane (cu 21 de premii în 4 sezoane) și multe altele.

Toate citatele menționate mai sus au fost extrase din interviuri realizate în aprilie 2023.

Despre THE CROWN:

Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă spune povestea reginei Elisabeta a II-a și evenimentele politice și personale care i-au modelat domnia.

 

Despre THE CROWN: Sezonul 6

Primele patru episoade (Partea 1) descriu relația care înflorește între Prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina care a adus cu sine consecințe devastatoare. Ultimul capitol este spus în șase episoade (Partea 2). Prințul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton în urma morții mamei sale, deoarece monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice. Când ajunge la Jubileul de Aur, regina reflectă asupra viitorului monarhiei prin căsătoria lui Charles și Camilla și începuturile unui nou basm regal odată cu William și Kate. În partea a doua, vor fi Ed McVey și Luther Ford în rolurile prințului William și ale prințului Harry. Li se va alătura Meg Bellamy în rolul lui Kate Middleton. Acestea vor fi roluri de debut pentru toți cei trei actori.

 

Datele premierei: 16 noiembrie și 14 decembrie 2023

Format: 10 episoade x 60 de minute [Partea 1 – 4 episoade / Partea 2 – 6 episoade]

Creat și scris de: Peter Morgan

Producători executivi: Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw și Robert Fox.

Cu: Imelda Staunton în rolul Reginei Elisabeta a II-a, Jonathan Pryce în rolul Prințului Philip, Lesley Manville în rolul Prințesei Margaret, Dominic West în rolul Prințului Charles, Elizabeth Debicki în rolul Prințesei Diana, Claudia Harrison în rolul Prințesei Anne, Olivia Williams în rolul Camilla Parker Bowles, Bertie Carvel în rolul Tony Blair, Salim Daw ca Mohamed Al Fayed și Khalid Abdalla ca Dodi Fayed.

Partea 1 – Rufus Kampa (Prințul William) și Fflyn Edwards (Prințul Harry)

Partea 2 – Ed McVey (Prințul William), Luther Ford (Prințul Harry) și Meg Bellamy (Kate Middleton)

 

Cotele de piață SVOD în trimestrul al treilea din 2023
În România, platforma de streaming preferată este Netflix, care acoperămai mult de 1/3 din piață. Deși Prime Video este încă cu mult în urma Netflix, are o poziție puternică pe locul al doilea, cu procente de piață de două ori mai mari decât HBO Max.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.