fbpx

Nocturne cu Vlad Ivanov: Pe mine ma cheama Vladimir, de fapt. Dar, la inceputuri, numele meu n-a incaput intreg pe un anumit afis…

de

Vlad Ivanov vine la Nocturnele de luni, 14 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD si TVR+. Actorul rememoreaza in emisiunea realizatoarei Marina Constantinescu emotiile traite in momentele decernarii Palme D’Or de la Cannes, povesteste despre cat de serios munceste in aceasta meserie, despre oamenii pe care a avut sansa sa ii cunoasca si care l-au invatat respectul pentru actorie.

Cand pelicula „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in care l-a interpretat pe doctorul Bebe, a castigat Palme D’or la Cannes, Vlad Ivanov urmarea decernarea in direct, din cabina masinistilor de la teatru. Si astazi retraieste emotiile acelor momente, unice pentru o tara intreaga.

„Pe mine ma cheama Vladimir, de fapt. Dar, la inceputuri, numele meu n-a incaput intreg pe un anumit afis si astfel am ramas Vlad Ivanov,” spune Ivanov zambind. „Munca ce m-a adus pana aici a fost enorma. Din respect de sine, nu pot lasa pe nimeni sa calce in picioare acea munca, pentru ca eu stiu ca am dus-o senin si cu fruntea sus”, continua actorul. Tocmai de aceea, apreciaza marile intalniri, printre care si aceea cu Sanda Manu: „Am avut marea sansa s-o am ca profesoara pe doamna Sanda Manu. Ea mi-a insuflat respectul pentru meserie si pentru munca pe care trebuie s-o faci ca sa ajungi intr-un anume punct.” (Vlad Ivanov)

Constient de valoarea sa, dar nu fara modestie si bun-simt, Vlad Ivanov a avut curajul de a refuza un premiu oferit de UNITER. Marina Constantinescu explica motivele: „M-a impresionat cand te-ai delimitat de Premiile UNITER, atunci cand ai fost nominalizat pentru rol secundar. Tu ai spus ca acela nu e rol secundar.”

Despre „incercarile” actoriei, tot Ivanov isi aminteste „Sa joc in Concertul (regia Radu Mihaileanu) a fost o provocare pentru mine. A trebuit sa invat sa cant la violoncel. Si nu orice… Bach!”. Alte fete ale lui Vlad Ivanov veti descoperi luni seara, de la 24.00. TVR 1, TVR HD si TVR+. De curand, puteti urmari Nocturne pe telefonul si pe tableta. Aici puteti descarca aplicatia TVR+ pentru IOS si Android.

Despre Nocturne
Criticul de teatru Marina Constantinescu a inceput sa faca televiziune in 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continua cu Nocturne, emisiune difuzata de TVR 1.

Nocturne este o reverenta in fata valorii, a verticalitatii morale si profesionale, asa cum o descrie si Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt povesti cu si despre oamenii din mine si din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea putin cunoscute, pe de o parte, precum si dialoghez cu mari personalitati, prea bine cunoscute, pe care incercam sa le prezentam, cu smerenie si cu modestie, in imagini mai putin batatorite, cu stari mai putin intuibile.” Marina Constantinescu face echipa la Nocturne cu regizorul Aurel Badea si producatorul Oana Cucuruzeanu.

Intreaga colectie de emisiuni Nocturne poate fi vizionata online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesati pot interactiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook – http://bit.ly/NocturneTVR1.

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.