fbpx

Peste 7000 de oameni la deschiderea stagiunii Operei Nationale din Iasi

de

Sambata seara, Iasiul a avut parte de o sarbatoare superba, prilejuita de deschiderea stagiunii 2012-2013 a Operei Nationale Romane din Iasi. Managerul Operei, Beatrice Rancea, reuseste cu fiecare noua manifestare artistica a institutiei pe care o conduce, sa reaseze in inimile spectatorilor iubirea pentru muzica nobila si spectacolele inaltatoare.

Anul trecut, spectacolul Magia serii in sunet si lumina, aflat la prima editie, a adunat peste 5000 de oameni in fata scenei situate in aer liber, pe esplanada Teatrului National din Iasi. La cea de-a 2-a editie, au fost inca si mai multi spectatori, majoritatea ieseni, dar si iubitori ai artei veniti din intreaga tara pentru a asista la un spectacol maret.
Au fost jocuri spectaculoase de lumini, lasere dansand in intuneric si, la final, un foc de artificii a carui splendoare a concurat cu insasi frumusetea fara seaman a lunii perfecte si rotunde de pe cer. Pe scena au urcat artisti cu voci dumezeiesti, al caror talent ii poate recomanda pentru oricare dintre marile scene ale lumii. Ciprian Marele, Cosmin Marcovici, Florentina Onica, Simona Titieanu, Cristina Simionescu, Stefan Gabriel Gheorghita, Laura Magdalena Scripcaru, Maria Macsim Nicoara, Jean Kristof Bouton, Elena Rosca, membrii corului Operei, dirijat de Mirel Azamfirei si copiii din corul Juniorii Operei, dirijat de Raluca Toma, alaturi de instrumentistii exceptionali aflati sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea, au fost eroii admirabili, talentati si frumosi, ai unei intalniri absolut memorabile. A fost o seara inalta si splendida, demna de marile aduceri aminte ale unei vieti de om, iar multi dintre spectatori au plecat cu ochii in lacrimi, profund impresionati de atata frumusete.

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.