Peter Imre: Marina a fost prima femeie mai interesata sa ma faca pe mine fericit, decat sa fie ea fericita

de

Nu, nu i-a placut niciodata burlacia, chiar daca a savurat-o de-a lungul a peste doua decenii. Insa astazi, din miezul fericirii sale prezente, Peter Imre priveste cu detasare spre trecut, vorbind cu seninatate despre suferintele incheiate si bucurandu-se de prima iubire traita in pace, alaturi de Marina Melescanu.

Dintre toate relatiile din lumea aceasta, cea mai buna relatie o am cu fiul meu

Marea Dragoste / Tango: Multa vreme s-a spus despre tine, Peter Imre, ca esti un burlac convins.

Peter Imre: Eu n-am spus niciodata ca sint burlac convins. Am fost casatorit, am un copil si, acum, m-am recasatorit…

Marea Dragoste / Tango: Care este povestea primei tale casatorii?

Peter Imre: A fost o relatie de liceu senzationala, a fost o mare pasiune, o mare dragoste.

Marea Dragoste / Tango: Multa vreme s-a spus despre tine, Peter Imre, ca esti un burlac convins. A fost prima femeie din viata ta?

Peter Imre: A fost cea mai importanta prima femeie din viata mea! Si mi-a facut primii ani de liceu senzationali, a fost o efervescenta, un tumult teribil, incit, datorita acestei relatii, m-am maturizat foarte mult. Am invatat ce este complicitatea cu ea, am invatat foarte multe lucruri, iar ea a devenit si mama copilului meu.

Marea Dragoste / Tango: Inainte sa va casatoriti sau dupa?

Peter Imre: A devenit mama copilului meu inainte sa ne casatorim. Tocmai fusesem diagnosticat cu o boala incurabila, cancer, si mi se spusese ca nu pot sa am copii. Si chiar atunci femeia aceasta mi-a spus ca voi fi tata! Dumnezeu stie ce face si trebuie lasat sa faca ceea ce trebuie. Sigur ca, de atunci, medicina a evoluat, boala nu a mai fost ceea ce parea sa fie, dar atunci, parintii mei au rugat-o pe Lacrima sa lase copilul, cu atit mai mult cu cit eu aveam doar 19 ani si mi se spunea ca voi muri in citiva ani.

Marea Dragoste / Tango: Si cum s-a intimplat minunea ca, uite, au trecut atitia ani si esti sanatos?

Peter Imre: Minunea s-a intimplat numai cu vointa lui Dumnezeu si eu ma simt jenat sa vorbesc de credinta mea in Dumnezeu, mai ales ca unii fac atita uz de acest subiect, incit e inflamat, e diluat. Pe de alta parte, credinta mea imi spune ca lucrurile acestea se fac intr-a noua camera, aceea inchisa cu noua usi.

Marea Dragoste / Tango: De ce nu te-ai casatorit inainte sa se nasca copilul? Ei nu i-a fost greu sa devina mama, necasatorita fiind, in anii aceia plini de prejudecati?

Peter Imre: Ei i-a fost extrem de greu si niciodata nu voi avea destula recunostinta pentru felul in care a procedat. Practic, momentul in care ea a ramas gravida si cel in care am fost diagnosticat cu cancer au coincis. Eu am plecat la Budapesta, la tratament, iar ea si-a vazut de ale ei. Pina am revenit eu, dupa un tratament destul de complicat, dupa un an de zile, copilul era nascut, dupa care am preluat eu cresterea copilului si ea s-a dus la facultate.

Marea Dragoste / Tango: Si de divortat, cind ai divortat?

Peter Imre: Am divortat in momentul in care pentru mine a devenit evident faptul ca trebuie sa plec din România, pentru ca nici mental, nici intelectual si nici din punct de vedere al sanatatii nu aveam sanse aici. Era la inceputul anilor ’80.
Ea nu era pregatita sa plece din tara cu mine, voia sa-si termine facultatea. Iar pe vremea aceea, daca plecai din tara, nu aveai garantia ca iti vei mai putea vedea vreodata copilul sau ca cei dragi ar putea veni vreodata la tine. Transfugii ca mine aveau un efect negativ asupra acelora care ramineau si, atunci, o rupere totala – asa cum am hotarit initial, dar care nu s-a intimplat de fapt -  era o protectie pentru ei. De fapt, ea a fost supusa la foarte multe presiuni psihice si nu numai.

Marea Dragoste / Tango: Ce face acum fosta ta sotie? Unde e?

Peter Imre: Multumesc, bine. E in România, e maritata, are o familie foarte frumoasa, are si un alt copil. Iar copilul nostru e cu mine la Bucuresti, are 25 de ani si e prietenul meu, nu copilul meu. 

Marea Dragoste / Tango: Cum v-ati descurcat cu cresterea copilului in anii din urma?

Peter Imre: Pluralul aici nu se justifica, pentru ca cresterea copilului a ramas in intregime asupra mamei lui. Ea s-a ocupat de cresterea copilului si, ulterior, ea si barbatul ei, omul care a avut grija si de ea si de copilul meu si caruia ii sint extrem de recunoscator.

Marea Dragoste / Tango: Cit de greu ti-a fost sa lasi copilul in cresterea cuiva si cit de greu i-a fost copilului?

Peter Imre: Sint unele femei puternice, care reusesc sa-si creasca copiii, iar eu niciodata nu am rupt contactul cu copilul meu, chiar daca au fost si patru ani in care nu l-am vazut. Dar, de la 8 ani, sintem impreuna, ne facem toate vacantele amindoi. E o relatie senzationala. Dintre toate relatiile din lumea aceasta, cea mai buna relatie o am cu fiul meu. Dar e si cea mai tensionata dintre relatiile mele.

Marea Dragoste / Tango: Poate ca asa sint relatiile bune, tensionate… Deci, la 22 de ani, cind ai divortat, nu ai hotarit sa devii pentru totdeauna burlac?

Peter Imre: Nu.

Marea Dragoste / Tango: Dar ai fost in urmatorii… douazeci si un pic de ani. Totusi, e o perioada destul de lunga.

Peter Imre: Eu nu o realizez decit mental, fizic nu stiu cind au trecut anii. Imi amintesc fiecare zi de cind m-am despartit de Lacrima, ca si cum ar fi fost ieri. Am avut o perioada cind cariera era mai importanta decit orice, dar am trecut si printr-o perioada in care nu ma baga nici o femeie in seama, pentru ca eram doar un ajutor de sofer la o firma de inchiriat masini. Am traversat o perioada in care nu aveam bani nici sa-mi platesc chiria, la Budapesta, unde locuiam. Eram ca-n bancul cu „ai cu cine, n-ai unde“… Dupa care, evenimentele s-au petrecut cu o viteza mult prea mare. Iar cu femeile, fie ele au mers in alte directii, fie eu am avut alta viteza decit ele.

In linistea acestei iubiri, cu Marina Melescanu am trait mai intens decit in orice alta relatie

Marea Dragoste / Tango: Nu cred ca viata ta amoroasa s-a rezumat numai la cele doua vedete despre care am auzit cu totii.

Peter Imre: Nicidecum. Din cauza meseriei celor doua doamne, relatiile acelea au avut o expunere mai mare. Dar sint legende ca as fi avut nu stiu cite relatii, ca eu as fi un cuceritor de profesie. Si nu e adevarat. Am avut doar citeva relatii foarte serioase, pe termen lung. La Budapesta, am avut o relatie care a durat aproape cinci ani, apoi am avut o relatie in Bucuresti care a durat sapte ani. Ambele cu femei extraordinare.

Marea Dragoste / Tango: Si, totusi, de ce aceste relatii, cu femei extraordinare, nu au rezistat pentru totdeauna?

Peter Imre: Pentru ca doi oameni nu rezoneaza in acelasi fel la infinit. Si pentru ca scapasem de perioada in care spuneam: avem un frigider in comun si trebuie sa stam impreuna pina la sfirsit, chiar daca nu ne mai iubim, fiindca nu ne putem cumpara doua.

Marea Dragoste / Tango: Totusi, sa vorbim la concret. De ce te-ai despartit de femeia cu care ai fost cinci ani de zile la Budapesta?

Peter Imre: Pentru ca ea a ramas la un anumit nivel. Am ajuns in perioade de dezvoltare mentala, intelectuala diferite. Apoi am avut o relatie de sapte ani cu Violeta, o românca dintre cele 22 de milioane de români, care era mult mai desteapta decit mine si care ma complexa.

Marea Dragoste / Tango: Se poate spune ca relatiile tale n-au mers pina la capat si pentru ca tu n-ai vrut sa te casatoresti cu acele femei?

Peter Imre: Am devenit cu timpul mai „intelept“ si am invatat ca, inainte sa ma arunc in fintina, sa ma gindesc de doua ori.

Marea Dragoste / Tango: Eu te-am vazut pe o scena intinzind un inel de logodna unei doamne.

Peter Imre: Este fals. Este vorba de Corina Danila, careia i-am oferit nu un inel de logodna, ci un inel – cadou cu ocazia lansarii primului ei disc. Scopul nu era o cerere in casatorie, chiar daca acel cadou era un inel. 

Marea Dragoste / Tango: Dar noi toti stim ce simbolizeaza un inel!

Peter Imre: Sa-ti povestesc cum a fost. La ora doua la prinz mi-am dat seama ca ea, odata cu acea lansare, va trai un moment extraordinar al vietii ei. Mie imi pare sincer rau ca nu cinta mai departe, pentru ca, dupa parerea mea, este o cintareata foarte buna.

Marea Dragoste / Tango: Am sa consemnez faptul ca eu am zimbit politicos.

Peter Imre: La vremea respectiva, la ora aceea, din colectia Chopard nu aveau decit un inel, pe care l-am cumparat. Si pe care i l-am oferit Corinei, care era partenera mea de viata si care mi-era foarte draga. A fost un gest menit sa marcheze un moment foarte important pentru ea.

Marea Dragoste / Tango: Dar ea insasi l-a interpretat altfel.

Peter Imre: Nicidecum.

Marea Dragoste / Tango: Am vorbit eu personal cu ea despre acel moment si despre cum a consemnat presa faptul ca i-ai inminat un inel in vazul lumii.

Peter Imre: N-a fost in vazul lumii, pentru ca inelul a fost bine ascuns, nevazut de ochii lumii. Ulterior, in momentul in care Corina a fost intrebata de presa ce-a primit de la Peter, a spus ca a primit un inel si de aici au plecat toate speculatiile. Dar nu a fost o cerere in casatorie. Probabil a fost un moment de presa prost gestionat.

Marea Dragoste / Tango: Ai mai daruit vreodata in viata un inel vreunei femei?

Peter Imre: Da. 

Marea Dragoste / Tango: Cui?

Peter Imre: I-am daruit Marinei.

Marea Dragoste / Tango: Cu care te-ai casatorit. Dar unei femei cu care nu te-ai casatorit i-ai daruit vreodata un inel?

Peter Imre: Nu.

Marea Dragoste / Tango: Onorata instanta, nu mai am alte intrebari pe aceasta tema. Povesteste-mi, te rog, cum ai ajuns sa te casatoresti cu Marina si ce a facut-o pe ea speciala?

Peter Imre: Am cunoscut-o pe Marina acum 10 ani, iar, inainte de casatorie, am iesit de vreo doua ori impreuna, ne-am intilnit si la un eveniment monden, la care tu ai fost amfitrioana. Si am considerat-o dintotdeauna o femeie atractiva, frumoasa, interesanta. Dupa ce a inceput relatia mea cu Marina – relatie de oameni maturi – la un moment dat, i-am trimis un mesaj si am intrebat-o in timpul zilei: „Ce faci?“ Si raspunsul pe care l-am primit a fost cel mai frumos raspuns pe care l-am primit eu in viata mea de la o femeie: „Ce fac… in principiu, de acum, menirea mea este sa te fac pe tine fericit.“ Marina a fost prima femeie mai interesata sa ma faca pe mine fericit decit sa fie ea fericita. Iar pentru mine acest lucru a fost o revelatie, o noutate absoluta.

Marea Dragoste / Tango: Daca a fost, totusi, doar un raspuns poetic?

Peter Imre: Celelalte femei nu au reusit sa gaseasca raspunsul acesta poetic. Fiecare dintre noi facem „clic“ la ceva. Eu am facut „clic“ la fraza asta. Iar Marina este o femeie absolut speciala. Intrebarea corecta care trebuie pusa atunci cind iubesti este nu daca poti trai cu cel de linga tine, ci daca poti sa traiesti fara el. Si daca raspunsul e „nu“, te duci la biserica, in fata altarului, in fata lui Dumnezeu, iti pui pirostriile si mergi inainte.

Marea Dragoste / Tango: Dar n-ai mai avut senzatia aceasta, ca nu poti trai fara cea de linga tine? Asta-i senzatia pe care o traim de fiecare data cind ne indragostim.

Peter Imre: Interviurile cu tine il forteaza pe cel din fata ta sa faca un inventar. Desigur, si eu am avut astfel de momente.

Marea Dragoste / Tango: Dar ele sint dovada ca, uneori, ne putem insela, chiar daca simtim ca nu putem trai unul fara celalalt.

Peter Imre: Sigur ca da. Asta inseamna progres, evolutie, faptul ca mergem inainte si ca ne schimbam. O vorba spune ca nu poti trece acelasi riu de doua ori.

Marea Dragoste / Tango: Cum au decurs aceste prime luni ale casatoriei voastre?

Peter Imre: Extraordinar. Cuvintul-cheie este liniste, pace. Relatia aceasta este mult mai putin agitata decit orice relatie pe care am avut-o pina acum. Marina a fost implinita inaintea mea, este o femeie completa, are meseria ei, viata ei, ii este bine cu ea si asta aduce pace in cuplul nostru. Iar eu apreciez astazi mult mai mult linistea si pacea unei relatii decit agitatia. E ca si cum dupa ce, o viata intreaga ai alergat cu masini de cursa, cu 220 la ora, simti nevoia sa-ti iei o masina asezata, sigura, buna, de cursa lunga.

Marea Dragoste / Tango: Dar nu ti se face dor niciodata sa mergi cu 220 la ora? Cineva care a mers cu viteza nu-si mai doreste lucrul acesta?

Peter Imre: As fi mincinos sa spun ca nu s-ar putea intimpla sa mi se mai faca dor citeodata. In orice caz, de cind sint cu Marina, nu am simtit ca as avea nevoie de agitatie.

Marea Dragoste / Tango: Cite luni au trecut de cind sinteti impreuna?

Peter Imre: De cind ne-am casatorit, trei. Eu am avut relatii care s-au consumat in trei luni si relatii de sapte ani care au murit in mod natural, transformindu-se in prietenie. Dar, in mod cert, in ultimele sase luni, in linistea acestei iubiri, am trait mai intens decit in orice alta relatie. Pentru ca, in liniste, am avut timp sa contemplu fiecare detaliu al povestii noastre.

Tariceanu este un om vesel, cu care nu m-am certat niciodata

Marea Dragoste / Tango: In ultimul an, numele tau a aparut tot mai des in discutii legate de politica, de disputele dintre presedinte si premier. Cum comentezi?

Peter Imre: Prieteniile mele sint putine si sint foarte valoroase pentru mine. Prin natura meseriei, sint in contact cu lumea politica de 15 ani incoace. A fi un lobby-ist pentru un produs foarte controversat te obliga sa negociezi cu politicienii. Dintre toti politicienii, cu unul singur am o relatie ce dureaza de aproximativ 15 ani, un om care a fost in politica, dar niciodata in linia intii. Acesta este Calin Popescu-Tariceanu. El a fost liberal din 1990, dar fara sa-si asume roluri foarte la vedere in politica. Deci e foarte nedemn sa se spuna ca eu m-am imprietenit acum 15 ani cu el, sperind ca va ajunge prim-ministru. Pe de alta parte, nici nu am sa reneg relatia extraordinara pe care o am cu el si care imi aduce extraordinar de multa bucurie, veselie. Calin este un om vesel, cu care nu m-am certat niciodata. Si vietile noastre particulare s-au intersectat si ni le-am acceptat. Este o prietenie extraordinar de simpla, fara complicatii. Faptul ca a fost speculata si comentata aceasta prietenie tine de capacitatea noastra  româneasca de a vedea lucruri obscure acolo unde nu sint.

Marea Dragoste / Tango: Deci aveti doar o prietenie in particular?

Peter Imre: Da. Doar atit. Mergem, luam masa impreuna, petrecem week-end-uri, vacante impreuna, mese impreuna. Bineinteles, si cu partenerele noastre. Probabil ca un punct in comun este  faptul ca si unul si celalalt am pus capat unei relatii atunci cind a fost cazul. Si nici in cazul meu si nici al lui nu au fost multe.

Marea Dragoste / Tango: Privite din afara, par multe, iar el le-a mai si oficializat.

Peter Imre: Fata de ce se intimpla in lumea mondena româneasca, noi sintem mici incepatori. Mai mult decit atit, noi, si eu, si Calin, dupa ce am avut o relatie amoroasa, cind aceasta n-a mai mers, am intrerupt-o si am inceput o alta relatie, nu le-am suprapus. Relatia mea cu Calin o apreciez foarte mult. Prietenia noastra a inceput pe cind el nu era prim-ministru, dureaza si acum, cind este prim-ministru, si va rezista si cind nu va mai fi prim-ministru. Si a fost si inainte de a deveni eu director la compania la care lucrez si nu are nici o legatura cu vindutul marfii mele sau a lui. Faptul ca ma intereseaza politica este un lucru foarte personal, pentru ca eu chiar vreau sa stiu ce se intimpla in tara asta care trece printr-o tranzitie tumultoasa, dar benefica. Eu consider ca e fascinant sa vezi ce se intimpla. Orice om ar trebui sa fie interesat de politica. Dar, in afara de aceasta, partea profesionala a ceea ce fac de la 8 la 18.00 cere dialog cu politicienii.

Marea Dragoste / Tango: Care este pozitia ta in companie in momentul actual? Se preconizeaza schimbari ale functiei tale?

Peter Imre: Niciodata nu am cerut o functie, mi s-a dat. Si, ca un soldat bun, atunci cind mi s-a spus sa fac ceva, am facut cu constiinciozitate. Nu stiu ce se va intimpla. Deocamdata, mi-e bine asa cum e. S-ar putea, la un moment dat, sa ma gindesc sa am, cum se spune, „lucrul meu“. Cred ca am ajuns la o virsta la care am destula experienta ca sa-mi gestionez propria mea afacere.

Marea Dragoste / Tango: Se zvoneste ca ai fi primit niste oferte care sa te implice in lumea audio-vizualului, ca ai fi primit niste oferte din partea unei televiziuni care urmeaza sa apara. Este adevarat?

Peter Imre: Nu comentez acest lucru. 

Marea Dragoste / Tango: Te-ai gindit spre ce te-ai orienta, daca ai avea propria afacere?

Peter Imre: Tara asta este cea mai fascinanta tara de pe planeta. Poti sa faci ce vrei. Poti sa deschizi o revista noua, un salon nou de coafura, sa vinzi, sa cumperi, sa te implici in imobiliare, in servicii, sint mii de lucruri unde reprezentarea profesionala este suboptima. Ceea ce ma atrage, in mod cert, este zona relatiilor publice, de consultanta, zona unde experienta si ceea ce am invatat poate sa fie de folos altora. Asta pentru ca imi da posibilitatea sa interactionez cu un numar mare de oameni, imi da posibilitatea sa-mi gestionez eu timpul, pentru ca, daca imi doresc ceva astazi, este sa am mai mult timp liber. In care sa pot sa spun ca am inteles lucruri, am inteles cine ce gindeste, de ce gindeste asa, am inteles ca toleranta e mai importanta decit lupta si ca dialogul e mai frumos decit razboiul.

N-am probleme financiare, nici in tara noastra si nici in alt colt din lume

Marea Dragoste / Tango: Vorbesti despre toleranta, dar s-a spus adesea si ca esti un barbat foarte gelos. Este adevarat?

Peter Imre: Nu. Am foarte multe defecte, dar gelozia nu face parte dintre ele.

 Marea Dragoste / Tango: Care sint aceste defecte?

Peter Imre: Sint egoist. Oarecum lenes sau comod. Daca un lucru se poate face in doua feluri, o voi face in felul mai putin complicat. Sint impulsiv, sint emotional.

Marea Dragoste / Tango: Atit de impulsiv, incit sa-ti fi bruscat vreodata vreo partenera?

Peter Imre: Cred ca ar fi mai bine sa le intrebi pe ele, dar in mod cert pot sa am discutii aprinse. Si am avut citeva discutii la care s-au spart si citeva vaze.

Marea Dragoste / Tango: Cu Diana Lascarescu? Ea arunca cu vaze?

Peter Imre: Amindoi. Dar, daca ea arunca cu o vaza mare, eu aveam grija sa arunc cu una mai mica.

Marea Dragoste / Tango: Ai fost vreodata gelos pe trecutul partenerei?

Peter Imre: Nicidecum. Nu cred ca cineva are drept de proprietate asupra altei persoane si definitiv. A-ti bate capul cu trecutul altei persoane e ca si cum ai vrea raul cuiva mincind tu otrava. Nimeni nu poate schimba trecutul. Ori il accepti, ori vei fi nesanatos o viata intreaga. Eu am invatat sa accept si sa ma impac cu trecutul.

Marea Dragoste / Tango: Iti este usor, de exemplu, la o receptie, sa te intilnesti cu Diana si cu partenerul ei? Cum reactionezi?

Peter Imre: De cite ori ma intilnesc cu una dintre fostele mele partenere, imi aduc aminte de momentele frumoase si pentru care, sincer, am gratitudine si imi face placere sa vad ca oamenii care si-au impartit viata odata, cu mine, sint fericiti.

Marea Dragoste / Tango: Ai planuri legate de aparitia vreunui copil?

Peter Imre: In mod cert, e prea devreme pentru asa ceva. Desi eu as considera o binecuvintare aparitia unui copil. Pe de alta parte, si eu, si Marina vrem sa ne bucuram, deocamdata, de noi doi. Deocamdata, venirea unui copil nu este o prioritate, dar pot sa-ti certific ca vrem sa fim pregatiti in situatia in care acest lucru se va intimpla si exersam des… peste media statistica. Foarte des.

Marea Dragoste / Tango: Cit de des?

Peter Imre: Cum am spus, peste medie.

Marea Dragoste / Tango: Unde locuiti acum?

Peter Imre: Deocamdata, locuim in vechea mea casa, cu planuri foarte serioase de a ne face propria noastra casa. Vreau ca persoana cu care-mi voi petrece restul vietii sa fie direct implicata in aranjarea cuibului nostru. Ne-am ales locul, arhitectul si, in primavara viitoare, vom construi o casa in Bucuresti.

Marea Dragoste / Tango: Este adevarat ca ea este medicul tau stomatolog si asa v-ati cunoscut?

Peter Imre: Nicidecum. Eu am avut medicul meu la un cabinet stomatologic cunoscut, mergeam acolo, dar, de acum, ma voi trata in familie.

Marea Dragoste / Tango: Nu ti se pare neplacut?

Peter Imre: Nu, mi se pare chiar foarte sexy.

Marea Dragoste / Tango: Ti s-a reprosat vreodata ca esti prea monden, in sensul ca ai facut cunoscut mai mult numele tau decit cel al companiei unde ai lucrat?

Peter Imre: Nu mi s-a reprosat nimic. Nici eu nu am facut nimic, doar mi-am trait viata. Nu sint un personaj asocial. Imi place sa ies, sa cunosc oameni, partial munca mea cere sa particip la evenimente, nu-mi displace, nu mi se pare un lucru greu de facut si nu cred in pseudovedetele care spun ca presa iti intra in viata cu bocancii. Daca nu vrei, presa nu-ti face nimic, te lasa in pace. Eu unul nu ma simt invadat. M-au pozat si pe mine cind imi schimbam pantalonii de sport. Dar a fost greseala mea, nu trebuia sa-mi schimb pantalonii in masina, intr-o parcare! Cineva a fost destul de perspicace ca sa prinda momentul.

Marea Dragoste / Tango: Esti un om bogat, facind o comparatie cu ceilalti oameni din tara noastra?

Peter Imre: N-am probleme financiare, nici in tara noastra si nici in alt colt din lume.

Marea Dragoste / Tango: Nu a existat nici o intentie in faptul ca ti-ai ales doar partenere din zona vizibila a vietii din România?

Peter Imre: E o legenda extrem de falsa, pentru ca, in momentul in care am cunoscut-o pe Corina, ea abia venise de la Chisinau, nu fusese vizibila pentru multa vreme in România. Eu n-am vazut-o pe Corina pe ecran niciodata, inainte s-o vad in realitate. Nu stiam cine este si nu a existat o asociere intre faptul ca ea este o persoana publica si faptul ca ne-am cunoscut.

Marea Dragoste / Tango: Pe Marina cum o cataloghezi, ca grad de notorietate?

Peter Imre: Nu cred ca Marina e o persoana publica mai mult decit ca e mentionata in conjunctura parintilor ei. A avut doi parinti extremi de cunoscuti, care au lucrat in domenii mediatizate, dar Marina are o decenta si o discretie aparte, are meseria ei si nu este genul „hai sa ne fotografiem pe prima pagina“.

Marea Dragoste / Tango: Ce masini ai?

Peter Imre: Eu conduc de la 12 ani, am avut nu colectie de timbre, ci de masini. Imi plac foarte mult masinile, am avut posibilitatea, la inceputul carierei mele, sa lucrez la o firma unde erau foarte multe masini frumoase si interesante, mai apoi am avut posibilitatea sa lucrez pentru Formula 1 si sa intru in lumea curselor, in Ungaria. Imi plac masinile sport, nu-mi plac masinile mari si negre. Acum am un Mercedes sport cu doua locuri, o masina foarte puternica, iar Marina conduce un Audi A6 pe care il avea dinaintea relatiei nostre. Nu facem excese si nu avem colectii de masini. 

Marea Dragoste / Tango: Cum v-ati ales verighetele?

Peter Imre: A fost unul dintre momentele cele mai frumoase. Intr-o dimineata, intr-un week-end, in loc sa plecam la mare, am hotarit, la 6 dimineata, sa mergem in primul oras in care gasim bilet. Ne-am dus la aeroport si primul avion pleca la Milano, asa ca la ora 10 eram la Milano. Ne-am cazat si apoi am mers la cumparaturi, Marina avea in cap o anumita firma de bijuterii, dar pe drum am intrat in alt magazin. Eu cunosc acest model de inel de foarte mult timp si am visat ca, daca ma voi casatori, sa il am – reprezinta Sfinta Treime. In magazin erau doar doua inele, unul cu marimea Marinei si unul cu marimea mea. Iar eu cred foarte mult in semne, asa ca le-am cumparat pe loc.

Marea Dragoste / Tango: S-a si glumit pe seama acestui model de verigheta cu trei verigi impletite, nu cu doua…

Peter Imre: El simbolizeaza Sfinta Treime, nu triunghiul conjugal, asa cum vrei sa sugerezi, iar eu prefer sa-l vad asa. Si sa-mi port cu mindrie verigheta.

Interviu realizat in decembrie 2006

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *