fbpx

Pizza cu ceapa verde si ciuperci

de

Pizza cu ceapa verde si ciuperci pare a fi una dintre cele mai simple retete, dar, cu produse de calitate si cu maiestrie culinara, poate sa fie mancarea consumata de personalul din bucatariile din restaurantele de lux.

The Guardian a realizat, recent, un material despre mancarurile pe care patronii unora dintre cele mai bune restaurante le pregatesc pentru staff-ul din bucatarie. Bucatarul-sef Martin Picard, patronul celebrului restaurant Au Pied du Cochon din Montreal, a dezvaluit secretele unei pizza pe care uneori o serveste angajatilor sai – pizza cu ceapa verde si ciuperci.

 

Numar de portii: Sase pizza

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

10 grame drojdie granule

 

1 lingurita de zahar granulat

 

625 grame de faina, la care se adauga cateva maini de faina pentru tapetat

 

1 lingura de sare de mare fina

 

1 lingura de ulei de masline la care se adauga putin ulei pentru uns

 

Pentru sosul de tomate

 

1 cutie de rosii decojite (794 grame) sau doua cutii mai mici

 

3 catei de usturoi, decojiti si maruntiti

 

1 lingura de ulei de masline

 

4 crengute de cimbru proaspat

 

4 frunze mari de busuioc

 

1 lingurita de sare de mare

 

Pentru topping

 

1 ceapa medie, decojita si taiata marunt

 

340 grame de ciuperci asortate, taiate subtire

 

570 grame de mozzarella, taiata felii, data prin razatoare sau rupta

 

2 legaturi de ceapa verde (cu partile verzi si albe), taiate in bucati de 5 cm

 

sare de mare si piper proaspat macinat dupa gust

 

ulei de masline, atat cat este necesar

 

70 grame de malai

 

Mod de preparare:

 

Pentru blat – Amestecati drojdia si zahatul cu 475 de mililitri de apa calduta si lasati amestecul sa stea la temperatura camerei pana cand apar la suprafata mici bule (timp de doua minute). Amestecati cu sarea si uleiul de masline pana cand faceti o coca omogena. Puneti faina pe un tocator. Framantati aluatul pana devine elastic (timp de cinci minute). Puneti aluatul intr-un bol care a fost uns in prealabil cu ulei de masline. Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l la temperatura camerei, timp de aproape o ora, pana cand isi dubleaza dimensiunea. Impartiti aluatul in sase sfere egale, pe care le asezati pe o tava tapetata cu hartie de pergament si apoi acoperiti din nou cu folie alimentara. Lasati si aceste bucati pana isi dubleaza dimensiunea. Inainte de a le folosi, lasati aluatul sa “respire” inca o ora.

 

Pentru sos – Tocati rosiile cu robotul de bucatarie, pana cand faceti un sos cu pulpa. Puneti sosul intr-un borcan, adaugati usturoi, ulei de masline, cimbru, busuioc si sare. Acoperiti si scuturati borcanul 30 de secunde. Incalziti cuptorul la maxim. Tapetati tavile de pizza cu un strat generos de malai. Din fiecare sfera de aluat faceti un blat cu un diametru de 20 centimetri. Puneti un strat subtire de sos, pe care asezati ceapa, ciupercile, branza si ceapa verde. Stropiti usor cu ulei de masline.

 

Coaceti timp de 12-14 minute, pana cand marginile devin aurii iar branza inepe sa capete o usoara culoare maronie.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *