Premii surpriza la Globurile de Aur

de

Filmul ‘Argo’ a creat surpriza duminica seara, obtinand la Beverly Hills Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic in fata marelui favorit ‘Lincoln’ al lui Steven Spielberg.

Semnat de actorul american Ben Affleck, care a castigat si Globul de Aur pentru cel mai bun regizor pentru acest film, ‘Argo’ revine asupra istoriei adevarate a exfiltrarii diplomatilor americani de catre CIA in timpul Revolutiei iraniene in 1979.

 

Preluindu-si premiul, actorul si regizorul american l-a omagiat pe Tony Mendez, personajul central al filmului, pe care l-a interpretat el insusi: ‘Este un erou american. El reprezinta serviciile de informatii care fac sacrificii in fiecare zi pentru americani. Trupele noastre in strainatate. Vreau sa le multumesc din adancul inimii’.

 

Fostul spion a fost, de altfel, foarte implicat in producerea filmului si chiar si-a facut o scurta aparitie in el.

 

In schimb, britanicul Daniel Day-Lewis si-a adjudecat Globul de Aur pentru cel mai bun actor dramatic in rolul presedintelui american Abraham Lincoln in filmul lui Spielberg.

 

Mare favorit, actorul de 55 de ani s-a impus in fata lui Richard Gere (‘Arbitrage’), John Hawkes (‘The Sessions’), Joaquin Phoenix (‘The Master’) si Denzel Washington (‘Flight’).

 

Americanca Jessica Chastain a obtinut Globul de Aur pentru cea mai buna actrita dramatica pentru rolul sau de agenta a CIA care il urmareste pe Ossama ben Laden in ‘Zero Dark Thirty’, devansand-o pe principala sa contracandidata, frantuzoaica Marion Cotillard.

 

Actrita de 35 de ani s-a impus, de asemenea, in fata lui Helen Mirren (‘Hitchcock’), Naomi Watts (‘The Impossible’) si Rachel Weisz (‘The Deep blue sea’).

 

Globul de Aur pentru cea mai buna comedie muzicala a fost atribuit duminica seara filmului ‘Les Miserables’.

 

Semnat de britanicul Tom Hooper, filmul a fost singura comedie muzicala la categoria sa si a castigat premiul in fata productiilor ‘Indian Palace’ de John Madden, ‘Moonrise Kingdom’ de Wes Anderson, ‘Des Saumons dans le desert’ de Lasse Hallstrom si ‘Happiness Therapy’ de David O. Russell.

 

Australianul Hugh Jackman a obtinut premiul pentru cel mai bun actor de comedie in rolul lui Jean Valjean din ‘Les Miserables’.

 

Actorul de 44 de ani, aflat la primul Glob de Aur in cariera sa, a fost preferat de juriu lui Jack Black (‘Bernie’), Bradley Cooper (‘Happiness Therapy’), Ewan Mc Gregor (‘Des Saumons dans le desert’) si Bill Murray (‘Week-end royal’).

 

‘Lincoln’ de Steven Spielberg, prezentat ca favorit la cea de a 70-a editie a Globurilor de Aur, a fost devansat de ‘Django Unchained’ de Quentin Tarantino, in timp ce filmele franceze ‘Intouchables’ si ‘De rouille et d’os’ au trebuit sa se incline in fata lui ‘Amour’ in premierea celui mai bun film strain.

 

‘Django Unchained’ si-a mai adjudecat doua premii: pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar austriacului Christoph Waltz si pentru scenariu lui Tarantino, care s-a declarat surprins, recunoscand insa ca ‘adora sa fie surprins’ astfel.

 

 

AFP trece in revista palmaresul celei de-a 70-a editii a premiilor Golden Globes, acordate duminica seara la Beverly Hills.

 

Cel mai bun film la categoria drama: ‘Argo’ (regia Ben Affleck)

 

Cel mai bun regizor : Ben Affleck (‘Argo’)

 

Cel mai bun actor la categoria drama: Daniel Day-Lewis (‘Lincoln)

 

Cea mai buna actrita la categoria drama: Jessica Chastain (‘Zero Dark Thirty’)

 

Cel mai bun actor in rol secundar: Christoph Waltz (‘Django Unchained’)

 

Cea mai buna actrita in rol secundar: Anne Hathaway (‘Les Miserables’)

 

Cel mai bun scenariu: Quentin Tarantino (‘Django Unchained’)

 

Cel mai bun music-hall sau comedie: ‘Les Miserables’ (regia Tom Hooper)

 

Cel mai bun actor intr-o comedie sau musuc-hall: Hugh Jackman (‘Les Miserables)

 

Cea mai buna actrita intr-o comedie sau music-hall: Jennifer Lawrence (‘Happiness Therapy’)

 

Cel mai bun film strain: ‘Amour’ (regie Michael Haneke).

AGERPRES

  • Credit: © AP

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *