fbpx

Spectacol aniversar dedicat Rodicai Popescu Bitanescu, la 50 de ani de cariera

de

Spectacolul “Cinci femei de tranzitie” va fi prezentat pe 17 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului din Bucuresti, pentru a o celebra pe actrita Rodica Popescu Bitanescu, la implinirea a 50 de ani de cariera.

Rodica Popescu Bitanescu intruchipeaza spiritul, energia si umorul. De 50 de ani, publicul o adora si ii savureaza aparitiile atat de pe scena, cat si de pe marele si micul ecran. Cei 50 de ani de viata dedicati spectatorilor vor fi omagiati printr-un spectacol extraordinar la Sala Palatului, in care Rodica Popescu Bitanescu are o tripla calitate: actrita, dramaturg si regizor.

 

Piesa “Cinci femei de tranzitie” prezinta cinci portrete ale “eternului feminin”, dezvaluite prin intermediul unui dialog atat de real si de credibil incat spectatorul intra, inevitabil, in valtoarea dramelor si bucuriilor vietii. Protagonistele piesei realizeaza cu umor si sensibilitate cate un portret al femeii care traverseaza timpurile, adaptandu-se la nevoile impuse de alegerile pe care le-a facut.

 

Cele cinci Eve – Rodica Popescu Bitanescu, Aimée Iacobescu, Magdalena Cernat, Vivian Alivizache si Tania Popa – isi prezinta povestile cu har si haz, prin conversatiile firesti si prietenesti, care au fost dezlegate de un pahar inchinat in cinstea gazdei.

 

Pretul unui bilet, in functie de categorie, este de 50 de lei, respectiv 30 de lei. Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Palatului, casa de bilete a Teatrului National, din oficiile Postei Romne semnalizate bilete.ro si online, de pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro.

 

Actrita Rodica Popescu Bitanescu s-a nascut pe 5 august 1938, in Rasucesti, judetul Ilfov. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1960, la clasa profesorului A. Pop Martian. A jucat pe scena Teatrului National din Iasi si la Teatrul Barbu Delavrancea din Capitala. Din 1966 pana in prezent este actrita Teatrului National Bucuresti. A jucat in zeci de roluri, printre care se numara Ines din “Castiliana” de Lope de Vega, Lucetta – “Badaranii” de Carlo Goldoni, Calipsita – “Coana Chirita” dupa Vasile Alecsandri, Manuela – “Travesti” de Aurel Baranga, Monti – “Moartea ultimului golan” de Virgil Stoenescu, Lina – “Sa nu-ti faci pravalie cu scara” de Eugen Barbu, Argentina – “Trei frati gemeni venetieni” de Aldo Mattiuzi Collalto, Liuba – “Faleza” de Julius Edlis, Lucy – “Rivalii” de Richard Sheridan, Bucatareasa – “Legenda ultimului imparat” de Valentin Nicolau, Bonita – “Asteptand la Arlechin” de Noel Coward.

 

Din anul 2000 este dramaturg si regizor. A scris si regizat propriile piese “Cinci femei de tranzitie”, “Inca-i bine”, “Viata de cimitir”, toate jucate cu mare succes pe scena Nationalului bucurestean.

 

A debutat in cinematografie in 1975, cu filmul “Comedia fantastica”. A mai jucat in “Premiera”, “Eu, tu si Ovidiu”, “Miezul fierbinte al painii”, “Raman cu tine”, “Femeia din Ursa Mare”, “Am o idee”, “Ciocolata cu alune”, “Zbor periculos”, “Cucoana Chirita”, “Lacrima cerului”, “Harababura””,Dumbrava minunata” etc., precum si in ecranizarile pentru televiziune “Commedia dell`Arte”, “Fata si caruselul”, “Escu”, “Bolnavul inchipuit” etc.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.