fbpx

Suplimente alimentare pentru stimularea memoriei și a concentrării

de

Creierul este una dintre cele mai importante părți ale întregului organism. Pentru ca tot corpul să funcționeze normal, trebuie să-i oferim creierului suficiente substanțe nutritive, fie din consumul de alimente adecvate, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare special create pentru stimularea memoriei și a concentrării. Un creier lipsit de substanțe nutritive ne va încetini activitățile zilnice, vom începe să uităm diverse lucruri sau nu ne vom mai putea concentra.

 

De ce creierul are nevoie de un aport suplimentar de vitamine și minerale?

Alimentele pe care le consumăm zilnic trebuie să ne asigure suficiente substanțe nutritive pentru ca organismul nostru să funcționeze normal. Se întâmplă uneori ca acestea nu dispună de suficienți nutrienți, în acest caz fiind necesară folosirea suplimentelor alimentare, special create pentru susținerea memoriei, a concentrării și a tuturor funcțiilor creierului.

 

Aceste suplimente alimentare sunt rezultate în urma extractelor din plante și produse apicole sau sunt sintetizate în laborator, așa cum este și cazul multor vitamine și minerale. Odată sintetizate, toate aceste vitamine și minerale, constituie elementele cheie în fabricarea suplimentelor alimentare, atât de benefice organismului uman.

 

Suplimentele de vitamine și minerale au un rol esențial pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului, ajută la prevenirea accidentelor vasculare, îmbunătățesc capacitatea de concentrare, stimulează memoria și ajută per total la menținerea sănătății creierului.

 

Suplimente pentru susținerea memoriei și concentrării

Suplimentele alimentare sunt deosebit de importante pentru susținerea memoriei și concentrării, atât la persoanele vârstnice, cât și la adulți și copii. Un complex de vitamine și minerale adecvat vârstei, va juca un rol important în evoluția creierului și accentuarea funcțiilor cognitive. Printre aceste vitamine și minerale, regăsim următoarele:

 

Complex de vitamina B  – ajută împotriva atrofiei creierului. Consumul suplimentelor alimentare ce conține vitamine B, dar și a alimentelor bogate în vitaminele B, joacă un rol important în buna funcționare a creierului, iar lipsa lor duc la disfuncționalități de concentrare, gândire și chiar irascibilitate.

 

Vitamina C – este un antioxidant puternic, fiind benefică împotriva declinului mintal și a atacurilor cerebrale. Favorizează comunicarea dintre celulele și le protejează, atât pe ele, cât și receptorii lor. Vitamina C protejează creierul, sistemul nervos central, dar și retina.

 

Vitamina D – lipsa vitaminei D este asociată cu deteriorarea funcțiilor cognitive, dezvoltând în timp demență sau schizofrenie. Un aport suficient de vitamina D permite creierului să funcționeze optim.

 

Magneziu – este deosebit de important, întrucât ajută la transformarea complexului de vitamine B într-o formă activă. Magneziul relaxează creierul și sistemul nervos, îmbunătățind memoria și puterea de concentrare.

 

Zinc – lipsa zincului în organism, conduce la diverse afecțiuni neurologice, precum Parkinson şi Alzheimer. În cantități suficiente, zincul ajută la menținerea în echilibru a funcțiilor cerebrale, fiind în același timp esențial pentru dezvoltarea creierului.

 

Seleniu – un puternic antioxidant pentru creier, seleniu ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului, oferă mai multă energie și o mai bună dispoziție.

 

Lecitina – are un rol important în menținerea integrității membranelor celulare, fiind esențială pentru dezvoltarea normală și sănătoasă a creierului, îmbunătățirea capacității de concentrare și memorare, precum și sporirea atenției.

 

Acizi Grași Omega 3 – un aport mai mare de acizi grași omega-3 protejează creierul, susțin memoria și capacitatea de concentrare. Acizii grași Omega 3 sunt benefici atunci când apar ușoare pierderi de memorie sau depresie.

 

Coenzima Q10 – un puternic antioxidant și energizant, este esențial în stările de bine și susține creșterea rezistenței organismului și creierului la stres, efort fizic și intelectual, prin înlăturarea stării de oboseală.

 

Substanțe nutritive din fructe și produse apicole

Mangotan – cunoscut și sub denumirea de Fructul Zeilor, mangotan este un fruct bogat în vitamina C, potasiu, cupru, mangan, zinc, magneziu, esențiale pentru un organism sănătos. Tot acest complex de vitamine și minerale este indicat în dieta pacienților cu Alzheimer, dar și depresii, atacuri de panică sau anxietate.

 

Lăptișor de matcă – oferă numeroși nutrienți pentru sănătate, conținând proteine acizi grași, polifenoli bogați în antioxidanți dar și mici concentrații de vitamine si minerale. Este indicat în gestionarea afecțiunilor neurodegenerative și semnelor specifice îmbătrânirii.

 

Semințe de struguri – vitaminele A, C, D, P, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, siliciu, zinc, cupru, iod, fluor, seleniu, dar și aminoacizi, antioxidanți, acid citric, din compoziția semințelor de struguri ajută la îmbunătățirea funcției cognitive și menținerea capacității de concentrare, încetinind în același timp procesul de îmbătrânire.

 

Indiferent de vârstă, alimentația corespunzătoare și asigurarea unui aport de substanțe nutritive potrivit pentru creier, reprezintă una dintre cele mai bune metode pentru a combate potențialele afecțiuni medicale.

 

Dacă vrei să îți menții creierul sănătos, cu ajutorul suplimentelor alimentare pentru stimularea memoriei și a concentrării pe care le poți regăsi  pe https://www.marnys.ro/categorie/suplimente-alimentare/memorie-si-concentrare/, vei reuși să îți îmbunătățești sănătatea creierului, să te concentrezi mai bine și să îți dezvolți capacitatea de memorare.

 

Beneficiile suplimentelor alimentare pentru creier

 

  • vitaminele B, C, E și K, odată acumulate în creier, ajută la îmbunătățirea comunicării dintre neuroni, protejează împotriva accidentelor vasculare, previn declinul mintal, reduc stresul oxidativ și riscul de boli degenerative ale creierului;
  • magneziul este un supliment esențial pentru memorie și învățare;
  • fierul protejează creierul contra radicalilor liberi;
  • zincul reduce riscul apariției afecțiunilor neurologice, boala Alzheimer, depresie, Parkinson;
  • acizii grași esențiali Omega-3 protejează neuronii și ajută la crearea de noi celule și conexiuni între neuroni.

 

În mod constant, creierul funcționează și derulează informații, ajungând la un moment dat, să obosească. Obosirea creierului va aduce cu sine lipsa puterii de concentrare, uitarea și alte afecțiuni degenerative. Pentru a evita astfel de afecțiuni, este necesar un aport suplimentar adecvat, ținând cont de vârsta fiecăruia.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.