fbpx

Tarte cu pere si migdale

de

Tartele cu pere si migdale sunt un desert deosebit de toamna, mai ales daca sunt aromate cu apa din flori de portocal.

Numar de portii: 8

 

Ingrediente:

 

Aluat:

250 de grame de faina

110 grame de unt

50 de grame de zahar

putina apa la temperatura camerei

 

Pentru umplutura de pere:

3 pere coapte

15 grame de migdale

2 oua

50 de mililitri de lapte

40 de grame de zahar

putina vanilie

1 lingura de apa de flori de portocal

50 de grame de faina

20 de grame de unt

 

Mod de preparare:

 

Se pregateste aluatul: se amesteca faina si zaharul, se adauga untul inmuiat, taiat cubulete si se amesteca totul cu varfurile degetelor. Se omogenizeaza aluatul cu putina apa la temperatura camerei.

 

Aluatul se pune in forme de tarte unse cu unt sau captusite cu hartie de copt. Se poate folosi si o forma de tarta mai mare. Se lasa la frigider 20 de minute.

 

Perele se curata de coaja, se taie cuburi si se lasa la frigider.

 

Laptele se fierbe impreuna cu zaharul si vanilia. Intr-un bol se amesteca ouale cu faina. Laptele se ia de pe foc si se toarna peste oua, treptat, amestecand energic. In amestec se mai poate pune faina, daca nu este suficient de gros si se aromatizeaza totul cu apa din flori de portocal.

 

Aluatul de tarte se coace timp de 10 minute la 180°C. Se scot tartele din cuptor, se impart bucatile de pere si amestecul de lapte. Se presara cu cateva migdale. Se coc tartele inca 20-25 de minute.

 

Cu cinci minute inainte de a le scoate din cuptor, pe fiecare tarta se pune cate o bucatica mica de unt.

 

Tartele se servesc reci, de preferat proaspat scoase din frigider.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *