Tartele cu pere si migdale sunt un desert deosebit de toamna, mai ales daca sunt aromate cu apa din flori de portocal.
Numar de portii: 8
Ingrediente:
Aluat:
250 de grame de faina
110 grame de unt
50 de grame de zahar
putina apa la temperatura camerei
Pentru umplutura de pere:
3 pere coapte
15 grame de migdale
2 oua
50 de mililitri de lapte
40 de grame de zahar
putina vanilie
1 lingura de apa de flori de portocal
50 de grame de faina
20 de grame de unt
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: se amesteca faina si zaharul, se adauga untul inmuiat, taiat cubulete si se amesteca totul cu varfurile degetelor. Se omogenizeaza aluatul cu putina apa la temperatura camerei.
Aluatul se pune in forme de tarte unse cu unt sau captusite cu hartie de copt. Se poate folosi si o forma de tarta mai mare. Se lasa la frigider 20 de minute.
Perele se curata de coaja, se taie cuburi si se lasa la frigider.
Laptele se fierbe impreuna cu zaharul si vanilia. Intr-un bol se amesteca ouale cu faina. Laptele se ia de pe foc si se toarna peste oua, treptat, amestecand energic. In amestec se mai poate pune faina, daca nu este suficient de gros si se aromatizeaza totul cu apa din flori de portocal.
Aluatul de tarte se coace timp de 10 minute la 180°C. Se scot tartele din cuptor, se impart bucatile de pere si amestecul de lapte. Se presara cu cateva migdale. Se coc tartele inca 20-25 de minute.
Cu cinci minute inainte de a le scoate din cuptor, pe fiecare tarta se pune cate o bucatica mica de unt.
Tartele se servesc reci, de preferat proaspat scoase din frigider.